Ponoćni rokenrol šou na Zabjelu

Sitno pred ponoć, frontmen Partibrejkersa Cane je jednim ,,Hoću da znam kuda vodi ovaj put“ uvjerio nekoliko hiljada posjetilaca Festivala kulture Zabjelo, da je vrijedilo čekati njihov nastup, bez obzira na sat i po (opravdanog) kašnjenja. I ne samo to: da je prvo izdanje festivala u podgoričkom predgrađu pun pogodak.

Već na debiju, festivalska rokenrol poslastica na stadionu Fudbalskog kluba Zabjelo servirala je sladokuscima regionalne muzičke alternative gomilu sjajnih uspomena. U godinama koje slijede, pamtiće: da je Zoran Kostić Cane sa Partibrejkersima tog dana nekoliko sati morao čekati na let za Podgoricu na Aerodromu Beograd – zbog lažne dojave o bombi, upravo u tom avionu. Da je zbog toga postojala i realna opasnost da zvijezde festivala ni ne nastupe na ovom, debitantskom izdanju. I da je, ipak, sve ispalo kako treba: od momenta kada su momci iz mostarskog Zostera, koji su otvorili festival, odlučili da produže svoj nastup. I tako budu sjajna uvertira, u laganim rege ritmovima, za pank grmljavinu Partibrejkersa.

Simbolično, festival je Zoster otvorio pjesmom ,,Kuda idu svi ti ljudi“, a sa nekoliko hitova, već oko 20.30 časova, pokazao da ima vjernu armiju fanova u Podgorici.

Visok energetski rokenrol talas sa bine izuzetno organizovanog zabjelskog festivala slio se ipak u završnici jednočasovnog nastupa Partibrejkersa. A u kultnim stihovima ,,tamo gde je srce, tamo sija sunce“ tada je stalo i cijelo Zabjelo, i plemenita misija festivala kao podrške lokalnom fudbalskom klubu, kojim od ovog ljeta rukovode vjerni navijači.

Interesantan je, sa bine, bio jedini komentar Caneta na pomenutu lažnu dojavu o bombi u avionu: ,,Kakvo gubljenje vremena“…

Nakon pankerske oluje Partibrejkersa, pola sata iza ponoći na bini podgoričkog festivala nastupio je jedan od miljenika i čest gost u našem glavnom gradu Darko Rundek. A njegovo izvođenje antifašističke himne ,,Ay Carmela“ bilo je poput ulaska u mirnu luku, za hiljade onih koji dijele iste vrijednosti.

Nakon Rudeka, festival zatvara lokalni bend Parampaščad, koji je prošle godine zablistao izuzetnim LP albumom.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …