Počinje izgradnja Doma starih, vrijednost radova 2,8 miliona

U cilju unapređenja sistema socijalne i dječje zaštite odraslih i starih lica naših građana u trećoj dobi, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović je izrazio zadovoljstvo što može da potvrdi vijest da se uskoro očekuje početak izgradnje Doma starih u Plavu, koji će predstavljati jedan novi vid institucionalne zaštite u tom gradu za 62 korisnika.
Procijenjena vrijednost projekta je oko 2,8 miliona eura, a pružiće zdravstvenu njegu i zaštitu korisnicima, kao i brojne druge usluge i sadržaj u cilju unapređenja uslova života starijih građana.
Imajući u vidu statističke podatke koji pokazuju da je broj građana kojima je potreban ovakav vid institucionalne zaštite u porastu, ministar Adrović je najavio da će se zalagati da se u budućem periodu nastavi trend unapređenja sistema kroz izgradnju ovakvih i sličnih objekata u lokalnim upravama gdje je to potrebno.
“Ovaj projekat je od izuzetne vrijednosti sa više aspekata, a njegovu opravdanost vidimo u brizi i pomoći onima kojima je to najpotrebnije”, dodao je ministar Adrović.
Ministarstvo rada i socijalnog staranja ovaj projekat je započelo 2019. godine, tako što je obezbjeđen glavni građevinski projekat i urađena revizija, a predanim i posvećenim radom i zalaganjem tadašnjeg ministra Kemala Purišića u saradnji sa Opštinom Plav obezbjeđeni su lokacija i komunalno opremanje objekta

Provjerite slična mjesta

MITROVIĆ: Do kraja godine značajne promjene u upravljanju otpadom u Crnoj Gori

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, …