MUP: Upravni dani od 13.juna do 15.avgusta

Odlukom ministra unutrašnjih poslova određeni su upravni dani, i to u periodu od 13. juna do 15. avgusta 2022. godine, u cilju pružanja usluga građanima iz oblasti upravnih poslova, državljanstva i stranaca za područje opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan.

Imajući u vidu turističku sezonu, veći priliv stranaca, te veliki priliv izbjeglica iz ratom zahvaćene Ukrajine, a time i porast frekvencije i gustine saobraćaja, građani opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, poslodavci, predstavnici turističke privrede i druga zainteresovana javnost, biće u prilici da na jednom mjestu, u mobilnoj kancelariji Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, u krugu Policijske stanice u Petrovcu, podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara i uvjerenja, zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca, kao i zahtjeve za izdavanje isprave licima iz Ukrajine sa odobrenom privremenom zaštitom u Crnoj Gori.

U želji da izađemo u susret potrebama građana, cilj uvođenja upravnih dana u periodu od 13. juna do 15. avgusta 2022. godine, jeste prilika kojom se olakšava pristup pravima, te istovremeno doprinosi i garantuju jednaka prava na pristup uslugama za sve djelove populacije, smanjenju gužvi i dužine čekanja na uslugu, posebno vodeći računa o osjetljivim kategorijama.

Uvjereni smo da će se na ovaj način unaprijediti odgovornost nadležnih institucija za kvalitet usluga koje pružaju građanima i da će predstavljati dobar primjer i praksu koju treba dalje prenositi i primjenjivati.

Provjerite slična mjesta

MITROVIĆ: Do kraja godine značajne promjene u upravljanju otpadom u Crnoj Gori

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, …