Artec 3D uspostavlja partnerstvo sa Crnom Gorom

Luksemburg, 10. jun 2022.godine. – Svjetski poznata kompanija – programer i proizvođač 3D skenera i softvera, „Artec 3D”( https://www.artec3d.com/), uspostavlja partnerstvo sa Crnom Gorom i planira da napravi IT klaster na obali Jadrana. Nova evropska kancelarija te kompanije „Artec Adriatica” smještena je u okolini Bara, a služice kao centar za marketing, istraživanje i razvoj.
Tim povodom, predsjednik „Artec 3D“, Artjom Juhin (Artyom Yukhin) posetio je Crnu Goru, gde se sastao sa premijerom Dritanom Abazovićem, generalnim sekretarom Vlade Borisom Marićem i sa Univerzitetom u Podgorici.
Dritan Abazović je pozdravio dolazak u Crnu Goru multinacionalne IT kompanije “Artec 3D”, kao i njene planove da otvori desetine novih radnih mjesta u toj zemlji, poručujući da će kompanija imati u tome punu podršku Vlade. Premijer je naglasio da Vlada želi da se u Crnoj Gori pokrenu investicije, stvori predvidiva situacija za investitore i da dodju renomirane svjetske kompanije.
„Drago nam je što pored dosadašnjih filijala u SAD i Kini, uz stalni rast mreže globalno ovlašćenih prodavaca, stvaramo novi evropski centar i uspostavljamo partnerstvo sa Crnom Gorom“, naveo je tokom susreta predsjednik i izvršni direktor „Artec 3D“ Artjom Juhin. Poručio je da razvoj “Artec Adriatika” predvidja zapošljavanje i obučavanje lokalnih talenata sto će visokoprofesionalne timove kompanije proširiti novim stručnjacima za programiranje, istraživanje i razvoj.
“Programeri za razvoj softvera, matematičari, stručnjaci za kompjutersku obradu vizuelnih informacija i vještačku inteligenciju, mašinski, elektro i optički inženjeri, kao i mnogi drugi profesionalci, pronaći će atraktivno životno i radno iskustvo kada se pridruže našem inovativnom timu na čelu 3D tehnologija”, dodao je Juhin.
Predsjednik “Artec 3D” je najavio do 2024. godine proširenje kancelarije u Crnoj Gori do 300 zaposlenih.
“Naš cilj je stvaranje prvog IT klastera u Crmoj Gori, na obali mora.To će omogučiti stvaranje ekosistema za privlačenje više IT kompanija i talentovanih stručnjaka, kao i stvaranje inovativnog ekosistema za startapove i venčurna ulaganja”- poručio je Artjom Juhin.

O kompaniji „Artec 3D“
“Artec 3D” (https://www.artec3d.com) je međunarodna kompanija, sa sjedištem u Luksemburgu, kancelarijama u SAD (Santa Klara, Kalifornija), Kini (Šangaj) i Crnoj Gori (Bar). Razvija i proizvodi inovativna 3D rješenja i proizvode. Ima tim profesionalnih stručnjaka za snimanje i obradu 3D površina, kao i biometrijsko prepoznavanje lica.
Proizvodi i usluge kompanije „Artec 3D“, mogu se koristiti u mnogim industrijama, kao što su inženjering, inspekcijski pregledi i nadzori, medicina, mediji i dizajn, zabava, moda, očuvanje istorije, sigurnosna tehnologija i još mnogo toga.
Artec 3D linija prenosnih 3D skenera i preciznog softvera za 3D skeniranje je u širokoj upotrebi u cijelom svjetu. Od pružanja pomoći istraživačima na arheološkim projektima, preko pomoći astronautima u obuci za svemirska putovanja, do pravljenja proteza za osobe sa amputiranim ekstremitetima. „Artec 3D“ u potpunosti mijenja način rada industrije, olakšava i ubrzava radne procese i stvara nove mogućnosti.

Provjerite slična mjesta

MITROVIĆ: Do kraja godine značajne promjene u upravljanju otpadom u Crnoj Gori

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, …