Marta Šćepanović izabrana za predsjednicu Opštine Kolašin

Nakon izbora predsjednice Skupštine Crne Gore, Danijele Đurović, nastavlja se izbor žena na visokim pozicijama u državi. Tako je danas poslanica Marta Šćepanović, izabrana na mjesto predsjednice Opštine Kolašin, saopšteno je iz Ženskog kluba.

Shodno primarnom cilju Ženskog kluba Skupštine Crne Gore, o aktivnom promovisanju rodne ravnopravnosti i većoj vidljivosti žena na političkoj i društvenoj sceni, ovo je primjetan napredak u izbora žena na pozicijama odlučivanja, te razbijanja tabua o rezervisanosti rukovodećih pozicija za osobe muškog pola – naglašavaju one.

Ženski klub se, kako ističu, zalaže za jednakost žena i muškaraca koja podrazumijeva i jednaku zastupljenost žena i muškaraca u političkom životu i odlučivanju, na važnim funkcijama, među donosiocima odluka, na državnim pozicijama, što predstavlja osnovni kriterijum demokratije svake države.

Nastavićemo sa aktivnostima da žene budu na rukovodećim i odgovornim pozicijama, ne zbog toga što su žene, već zato što su podjednako obrazovane, sposobne, vrijedne i uspješne kao i muškarci. Sigurne smo da će primjer Danijele, Marte i drugih žena koje su se izborile za lidersku poziciju, doprinijeti povećanju broja žena – liderki u svim segmentima društva. Naša borba za zaštitu i unaprjeđenje položaja žena i djece se nastavlja! – zaključuju one.

Dan

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …