Luka Bar: Ukrali par stotina hiljada vrijedne cigarete za naknadu od 1.000 eura

Službenici Uprave policije su u Baru lišili slobode I.K. (23) iz Danilovgrada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo krijumčarenje na štetu „Montenegro Duvan Comerc“ koji se nalazi u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Takođe, zbog ovih krivičnih djela policija traga za N.B. (43) iz Danilovgrada, protiv kojeg je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava.

Oni su, kako se se sumnja, u noći između 28. februara i 1. marta 2022. godine, po prethodnom dogovoru da M.P. (36) iz Danilovgrada i drugim za sada nepoznatim licima, došli do skladišta navedene firme u Slobodnoj zoni Luke Bar i na ulaznim rolo vratima uklonili carinsku plombu, te iz unutrašnjosti skladišta otuđili 288 paketa cigareta.

Sumnja se da su potom, otuđene cigarete, iznijeli iz kruga Slobodne zone Luke Bar, te ih ispred kapije utovarili u kombi kojim je upravljao M.P.

M.P., I.K. i N.B. su, kako se sumnja, nastavili kretanje ka Danilogradu sa dva vozila, od kojih je jedno bilo prethodnica ispred kombija u kojem su se nalazile cigarete. Oni su nakon toga cigarete predali jednom za sada nepoznatom licu u Danilovgradu.

I.K. i N.B. su od M.P. uzeli novčanu naknadu u iznosu od 1.000 eura.

Podsjećamo da je M.P. ranije lišen slobode zbog počinjenih krivičnih djela teška krađa, i krijumčarenje, a na teret mu se stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Provjerite slična mjesta

U udesu stradao mladić

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.45 časova u Sutomoru, poginuo je I.J. …