Slovačka podržava pristupanje Crne Gore EU kao što je podržala i obnovu nezavisnosti

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom. Sastanak je bio prilika da sagovornici apostrofiraju izuzetne odnose Crne Gore i Slovačke Republike, te su tom prilikom istakli da ih karakteriše sadržajna saradnja, a učestalost političkih i radnih kontakata predstavlja potvrdu izuzetnog međusobnog partnerstva.
Republika Slovačka je iskren partner i podrška Crnoj Gori još od obnove nezavinosti 2006. godine, zaključeno je na sastanku. Na toj liniji, ambasador Gandel izrazio je čvrstu opredijeljenost Slovačke Republike da nastavi sa pružanjem podrške Crnoj Gori u procesu evropskih integracija.
Ministar Adžić je informisao o ključnim ciljevima nove Vlade Crne Gore, te uvjerio u njen proevropski i proevroatlanski sastav. Na toj liniji, ambasador Gandel čestitao je 5. godišnjicu ulaska Crne Gore u NATO.
Sagovornici su pohvalili saradnju dvije Policije i složili se da u predstojećem periodu ima prostora za dodatno jačanje veza.

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …