Lista najredovnijih poreskih platiša: Jugopetrol, Telekom, Okov…

Uprava prihoda i carina Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu koja sadrži spisak 250 poreskih obveznika kod kojih je registrovan najveći stepen redovnosti u izmirivanju obaveza i poštovanja poreskih propisa.

Na listi se među prvima nalaze „Jugopetrol“ i „Crnogorski telekom“. Slijede „Okov“, „Voli trade“, NLB banka, kao i HD „Laković“ i „Crnogorska komercijalna banka“, Elektroprivreda Crne Gore, „Tobacco S press“ , „Primorje“.

Kriterijumi na osnovu kojih je sačinjena Bijela lista obuhvataju, prvenstveno, ažurnost poreskih obveznika po pitanju obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, te urednost u izmiravanju poreskih obaveza. Takođe, od značaja je i to da, tokom sprovođenja postupaka inspekcijskog nadzora, kod poreskih obveznika nijesu utvrđivane bitne nepravilnosti koje bi ukazivale na bilo koji oblik poslovanja koje nije usklađeno sa propisima koji regulišu ovu oblast.

Uprava prihoda i carina Crne Gore svojim transparentnim i partnerskim pristupom i odnosom uz strogo poštovanje zakonskih propisa, a kroz pružanje podsticaja i jačanje shvatanja o značaju urednog izmirivanja poreskih obaveza, nastoji da sa poreskim obveznicima trasira zajednički put kojem je krajnji cilj briga o državnom budžetu na opštu dobrobit.
https://upravaprihoda.gov.me/vijesti/246571/SAOPsTENJE-UPC-objavila-Bijelu-listu-na-kojoj-se-nalazi-250-najurednijih-poreskih-obveznika.html

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …