Rogozin zaprijetio krstarećim raketama Crnoj Gori

Dmitrij Rogozin, šef svemirske agencije Roskosmos, oglasio se na Tviteru uputivši poruku Crnoj Gori i zaprijetivši raketama Sarmat.

Znate za šta je dobar “Sarmat”? Neće da traži saglasnost za letjenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju- naveo je on.

Sarmat je interkontinentalna balistička raketa, a sposobna je da nosi 10 ili više nuklearnih bojevih glava i mamaca i da pogodi mete hiljadama kilometara daleko.

Crna Gora je, podsjetimo, zabranila prelet avionu kojim je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov trebalo sjutra da doputuje u posjetu Beogradu.

Rogozin je svojevremeno, dok je bio potpredsjednik ruske Vlade zadužen za naoružanje, kazao da će Crna Gora zažaliti zbog odluke da se pridruži NATO.

Demokratski front je 2016. pozvao Rogozina da posjeti Crnu Goru, a iz Ministarstva vanjskih poslova je tada rečeno da to nije moguće jer se Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, na osnovu stava Vlade da u sankcijama prema Rusiji slijedi Evropsku uniju.

Dan

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …