Udarne vijesti

Američka privredna komora i Vlada potpisale Memorandum o saradnji

Vlada Crne Gore i Američka privredna komora potpisale su Memorandum o saradnji u okviru novog programa komore pod nazivom „Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga“. Memorandum su potpisali predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore Svetlana Vuksanović, na tradicionalnom događaju „Otvoreno sa premijerom“.

Izvršni direktor AmCham-a Marko Miročević poručio je da potpisivanjem Memoranduma o saradnji počinje nova faza intenzivnijeg partnerstva na putu unapređenja poslovnog ambijenta, čiji je glavni cilj vladavina dijaloga.

Pravovremenom, kontinuiranom i kvalitetnom komunikacijom između poslovne zajednice i javne uprave, na strukturiran način, i u najranijoj fazi prilikom kreiranja politika, kako predviđa AmCham program ‘Rule of Dialogue’, povećaće se efekti našeg timskog rada. To će u krajnjem istinski unaprijediti poslovni ambijent i približiti ga standardima razvijenih ekonomija, istakao je Miročević.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke je u svom obraćanju pozdravila partnerstvo Sjedinjenih Američkih Država sa Vladom Crne Gore i sa Američkom privrednom komorom.

Ohrabrujemo snažnu saradnju i otvoren dijalog između javnog i privatnog sektora, koji će poboljšati poslovnu klimu, stvoriti transparentnost i povjerenje i izgraditi najbolje okruženje za inovacije i preduzetništvo, što su ključni činioci uspjeha Crne Gore, poručila je Rajzing Rajnke.

U okviru tradicionalnog razgovora „Otvoreno sa premijerom“ govorilo se o najvažnijim pitanjima za biznis zajednicu i šansama i izazovima koji su pred Crnom Gorom.

Predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore Svetlana Vuksanović ocijenila je da Memorandum o saradnji između Vlade Crne Gore i AmCham-a postavlja dobru osnovu da se kroz program „Rule of dialogue“ doprinese predvidljivom i transparentnom poslovnom ambijentu koji je zasnovan na vladavini prava.

Sigurna sam da ćemo zajednički, kao partneri, kroz AmCham program ‘Rule of Dialogue’, učvrstiti osnov za zadržavanje postojećih i privlačenje novih renomiranih investitora iz SAD-a i zapadno-evropskih zemalja, koji očekuju siguran, transparentan i predvidljiv poslovni ambijent, rekla je Vuksanović.

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović naglasio je značaj potpisivanja Memoranduma o saradnji i djelovanje Američke privredne komore kada je posrijedi razvoj poslovne i biznis zajednice.

Pravovremena uključenost poštovanih partnera iz AmCham-a u postojeće high level platforme za dijalog između Vlade Crne Gore i privrede od neprocjenjivog je značaja za Vladu kojom rukovodim u kontekstu kreiranja predvidljivog poslovnog ambijenta, sa posebnim fokusom na suzbijanje sive ekonomije, implementaciju pametne diverzifikacije privrede, sprovođenje pažljivo osmišljenih strukturnih reformi kao i stvaranje dobro plaćenih radnih mjesta za građane Crne Gore, poručio je Abazović.

Kako je saopšteno, u narednom periodu Američka privredna komora Crne Gore potpisaće posebne Memorandume o saradnji sa svakim relevantnim ministarstvom ponasob.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …