Moramo što hitnije početi proizvodnju kabaste hrane za farme

Obezbjeđivanju dovoljnih količina zemljišta za obradu, sa ciljem da se na njemu proizvodi kabasta hrana za farme, biće jedan od prioriteta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u narednom periodu, saopštio je resorni ministar Vladimir Joković.

On je, tokom posjete gazdinstvima farmera i proizvođača mlijeka Aleksandra Kostića i Marka Dumnića u opštini Nikšić, rekao da bi to trebalo da obezbijedi što veću količinu kvalitetne kabaste hrane, naročito za područje Nikšića i Danilovgrada.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Joković sa poljoprivrednim proizvođačima razgovarao i o mogućnosti razvoja prerađivačkih kapaciteta i razvojnim projektima za unapređenje poljoprivrednog sektora u tom kraju.

Proizvođači su upoznali Jokovića sa dosadašnjim rezultatima i budućim planovima u proizvodnji, kao i sa problemima sa kojima se suočavaju u proizvodnji mlijeka.

Oni su se zahvalili na posjeti i zalaganjima Ministarstva, posebno u dijelu podrške proizvođačima u toku regionalne krize na tržištu stočne hrane i poljoprivrednih inputa.

Joković je kazao da uvijek želi da iz prve ruke čuje i nauči od poljoprivrednih proizvođača, kako bi se to primjenilo kroz propise i zajednički išlo u pravcu daljeg razvoja i podrške proizvođačima i cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Provjerite slična mjesta

Skupština danas o rekonstrukciji, evo ko su novi ministri

Skupština Crne Gore danas bi trebalo da izglasa rekonstrukciju Vlade, u koju ulaze Nova srpska …