Druga noć ceremonije otvaranja turističke sezone u Budvi

Druga noć ceremonije otvaranja turističke sezone u Budvi započela je koncertom maestra Bojana Suđića uz festivalski orkestar „Virtuozi“ i solistima – Sofijom Petrović, Majom Bogdanović, Dejanom Jovanovićem i Remusom Alazaroae. Nakon njih, brojni posjetioci uživali su u neobičnom scensko-muzičkom programu „Medley performance“.
Ovih dana fuzija zvukova, od opere, preko popa do roka, kazala je predstavnica Turističke organizacije Budva, Anđela Bošković.
“Zaista jedan jedinstven događaj. Nešto potpuno drugačije i autentično u znaku otvaranja ljetnje turističke sezone u Budvi”, kazala je ona.
Organizatorima veličanstvenog događaja čestitao je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović i kazao da se nada da će ovako uspješan događaj biti dobar pokazatelj jedne rekordne turističke sezone.
“Sezona je uspješno krenula, imali smo fantastičnu predsezonu. Podaci govore da imamo blizu 39.000 gostiju, što je 74 odsto više nego prošle godine u istom perodu, a 3 odsto više nego 2019. godine. Obaramo rekorde, i idemo ka boljoj godini”, poručio je on.
Gost iznenađenja za publiku pred zidinama Starog grada bila je Ana Stanić, koja je tom prilikom kazala da uvijek rado posjećuju Budvu, i da se rado odaziva kada su ovakvi događaji posrijedi.
“Ambijent je čaroban, i jako sam srećna što sam ovdje. Zaista imam potrebu da pohvalim grad Budvu i Sky music na ovakvoj organizaciji. Ovom prilikom bih najavila moje učešće na Skalama ove godine, gdje ću se publici predstaviti sa novom pjesmom”, rekla je ona.
Nakon dvanaest godina ponovo sam u Budvi, i za ovaj grad me vezuju jako lijepe uspomene, kazao je DJ Pookie.
“U Budvi smo prije 20 godina krenuli sa DJ kulturnom, i svih narednih godina smo taj vajb prenosili publici sa ovih prostora, tako da me raduje što sam opet ovdje. Organizacija je sjajna, nešto sasvim novo u Budvi” kazao je on.

Dobitnik Grammy nagrade za nekoliko mikseva, Dj zvijezda iz Latinske Amerike Roger Sanchez kazao je da nije prvi put u Budvi, te da se rado sjeća svog nastupa na čuvenom Top Hillu.
“Volim energiju koju posjeduje crnogorski narod. Ambijent je prelijep, planine i more na jednom m jestu, i raduje me što sam opet ovdje”, kazao je Sanchez.
Među prisutnima su bili predsjednik Vlade Dritan Abazović, minister ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, državni sekretar Damir Davidović, Milutun Đukanović (CEDIS), direktorica NTOa Ana Tripković Marković, Mladen Mikijelj (Morsko dobro), poslanik Milan Knezević I Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslennikov

Provjerite slična mjesta

Sumnjive diplome “love” i kod istražnih organa

Sve institucije, ustanove i tijela, čiji su osnivači država i lokalna samouprava, dužni su da …