Udarne vijesti

Crne prognoze direktora finansijskog diva: Pripremite se za ekonomski uragan

Izvršni direktor finansijske korporacije JP Morgan Jamie Dimon je poručio da treba biti spreman za ekonomski uragan, a za koji je naveo da će biti uzrokovan ratom u Ukrajini, rastućom inflacijom i rastućim kamatnim stopama.

Trenutno je još sunčano, stvari dobro funkcionišu. Svi misle da američka Centralna banka može upravljati. No, na našem putu nalazi se uragan. Ne znamo da li je riječ o malom uraganu ili superoluji. Bolje je biti spreman”, ukazao je Dimon.

Koliko situaciju smatra opasnom, govori i njegova konstatacija da će se o trenutnom ekonomskim poteškoćama pisati za 50 godina u historijskim knjigama.

Među onima je koji su pri stavu da je Centralna banka Sjedinjenih Američkih Država primorana povisiti kamatne stope zbog rasta cijena stanarine i pritiska inflacije. Ocijenio je da je američki bankarski sistem još u dobrom stanju te da se može nositi sa izazovima.

Međutim, Dimon je istakao da situacija nije poput, kako je kazao, cunamija koji je 2007. i 2008. pogodio banke, a što je za posljedicu imalo finansijski kolaps. Ipak, upozorava da je situacija vrlo opasna.

Očekuje da će agresija Rusije na Ukrajinu nastaviti uzrokovati poskupljenje nafte, plina i pšenice. Kako je naveo, moguće je da će se za barel nafte plaćati između 150 i 175 dolara, prenosi CNN.

Klix

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …