Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zabranile prelet aviona Lavrovu uoči posjete Srbiji

Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zabranile su prelet aviona kojim je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov trebalo sjutra da doputuje u posetu Beogradu, potvrdili su Danasu nezvanični izvori iz srpskog državnog vrha.

Istovremeno, iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića stigla je najava da se sutra u 10 časova prije podne sastaje sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Kako je ranije najavljeno, šef ruskog ministarstva spoljnih poslova treba da 6. i 7. juna poseti Republiku Srbiju. Planirani su sastanci sa predsednikom te zemlje, ministrom spoljnih poslova, predsednikom Narodne skupštine i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve.

Podsjetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija oko dolaska ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd „izuzetno komplikovana“ i da se logistikom njegovog putovanja bavi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Zaista je nevjerovatno da je situacija u Evropi i u svetu takva da predsjednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima, kao što je logistika oko putovanja jednog ministra inostranih poslova od koje zavisi da li će doći ili ne“, rekla je Brnabić za televiziju Pink i dodala da su u pitanju problemi sa „preletima“.

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …