Tuča ispred Hrama u Baru zbog Krivokapića, više osoba završilo u policiji

Ispred Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru jutros je izbila tuča nakon što se na liturgiju, povodom praznika Svetog Jovana Vladimira, pojavio bivši premijer Zdravko Krivokapić. U tuči je bilo povrijeđenih, a nekoliko osoba je privedeno u policiju.

Porta Borba prenosi da je narod, nakon što je Krivokapić stigao u Hram, vidno ogorčen počeo da negoduje zbog prisustva bivšeg premijera, optužujući ga da je izdao narod i Crkvu. Neposredno nakon toga, stvorile su se tenzije i gužva na platou Hrama.

Prema pisanju portala Standard, u tuči su učestvovala dvojica članova bratstva pravoslavne omladine Bara, Dević i Vulević i Boško Čarmak i bivši pripadnik policije Goran Ukšanović sa druge strane, koji su stali u odbranu bivšeg premijera Krivokapića. Čarmak koji je bio državni sekretar u ministarstvu pravde za vrijeme ministra Leposavića, je zajedno sa Ukšanovićem izvukao deblji kraj.

Više osoba je privedeno u policiju. Vijesti pišu da će Goran Ukšanović odgovarati za napad na policajca zaduženog za bezbjednost Krivokapića, ali dežurni tužilac nije naredio njegovo hapšenje, već izdao nalog da se prijava protiv njega podnese u redovnom postupku.

Portal Pobjeda je pokušao da dobije informacije iz policije i od Krivokapića o današnjem događaju, ali za sada se niko nije oglašavao ovim povodom.

Kako je objavljeno na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, mitropolit Joanikije je održao liturgiju u čast Svetog Jovana Vladimira, zaštitnika Bara, a prisustvovao joj je Krivokapić.

Planirano je i da bude održana litija koja je trebalo da krene u 19 sati sa platoa Sabornog hrama u Baru.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …