Podgorička kompanija pokušava da prinudno naplati dug: Predali izvršiteljima građane

Preduzeće Tržnice i pijace potražuje 131.020 eura po osnovu neplaćenog zakupa tezgi i poslovnih prostora od strane zakupaca. Ovaj dug, kako su saopštili iz preduzeća kojim rukovodi Mirjana Purić, sumiran je na 31. maj.

– Sistem naplate potraživanja koji se kontinuirano sprovodi u društvu Tržnice i pijace daje dobre rezultate, odnosno postiže se dobar procenat naplate potraživanja. Na 31. maj godine ukupna potraživanja iznose 131.020 eura. Od ovog iznosa vrijednost utuženja je 32.648 eura, dok iznos potraživanja po predlozima koje smo predali javnom izvršitelju, iznosi 56.497 eura i očekujemo naplatu nakon što postupak bude do kraja sproveden – saopštili su iz Tržnica i pijaca.

Oni objašnjavaju i kada pokreću prinudnu naplatu.

– Podnošenje predloga za izvršenje kod javnog izvršitelja, sprovodi se u pojedinačnim slučajevima, kao krajnja mjera, kada je to neophodno, odnosno ukoliko prethodna upozorenja i opomene koje dostavimo zakupcima ne rezultiraju naplatom. Imajući u vidu naš godišnji promet, ovo potvrđuje da u redovnom radu, imamo visok procenat naplate – navode iz preduzeća.

Preduzeće Tržnice i pijace gazduje tržnim centrom Pobrežje, zelenom pijacom u TC Bazar, tržnicom u TC Forum, Stočnom i Kamionskom pijacom, ali i pijacom za prodaju polovne robe – buvljakom.

Dan

Provjerite slična mjesta

Kovač: Formiranje političkog pokreta u toku

“Vidim prostor za političko angažovanje, proces formiranja političkog pokreta je u toku. Vremenska odrednica je …