Uskoro: Zabraniće rudarenje bitkoina

Poslanici u parlamentu američke države Njujork su izglasali zabranu novih operacija rudarenja bitkoina, javlja CNBC iz Albanija, glavnog grada te države.

Ovaj akt je upućen guvernerki Keti Hočul, koja može da ga potpiše kako bi imao snagu zakona ili može da stavi veto.

Ukoliko potpiše taj dokument, Njujork bi postao prva država u SAD koja zabranjuje infrastrukturu blokčejn tehnologije, kaže Perijan Boring, osnivačica i predsjednica Komore za digitalnu trgovinu.

Insajderi iz ove industrije takođe kažu za CNBC da bi ovo moglo da ima domino efekat širom SAD, koje su trenutno na čelu globalne industrije rudarenja bitkoina s udjelom od 38 posto globalih učesnika u kripto rudarenju.

Njujorški zakon, koji je prethodno prošao debatu u Skupštini te države krajem aprila pre nego što je upućen Senatu, poziva na dvogodišnji moratorijum određenih operacija rudarenja kriptovaluta koje za proveru rudarenja (proof-of-work) koriste metode autentikacije za validaciju blokčejn transakcija. “Proof-of-work” rudarenje, koje zahtijeva sofisticiranu opremu i puno električne energije, koristi se za stvaranje bitkoina.

Etereum će preći na manje energetski intenzivan proces, ali će ovu metodu autentikacije koristiti još najmanje nekoliko mjeseci, navodi američki medij.

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …