Slučaj Telekom: Obradović i Ivanović oslobođeni krivice

Bivši čelnici Telekoma Oleg Obradović i Miodrag Ivanović oslobođeni su od optužbi Specijalnog tužilaštva da su zloupotrebom službenog položaja tu kompaniju oštetiliza 2,3 miliona eura ukorist kompanije ,,RawleighTrading“ (Roli) iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama.

Presudu je danas u podgoričkom Višem sudu izrekla sutkinja Evica Durutović.

Prema navodima presude, tokom postupka nije dokazano da su optuženi Obradović i Ivanović izvršili krivično djelo po tvrdnjama SDT a

Prilikom davanja završnih riječi, advokat Zoran Piperović je podsjetio sud da su njegovi branjenici Obradović i Ivanović, povodom ovog slučaja, saslušavani širom Evrope, od Njemačke do Kipra.

-Saslušavali su ih relevantni američki istražitelji koji nijesu našli ništa u radnjama mojih branjenika a što bi SDT-u pomoglo u razrješenju ovog slučaja. Nijesu našli ništa jer da jesu, to bi SDT odavno prezentiralo pred sudom – kazao je tada advokat Piperović.

On je ukazao da su svi nekadašnji predstavnici mađarskog Telekoma u čijem je vlasništvu bio Crnogorski Telekom prilikom svjedočenja potvrdili odbrane Obradovića i Ivanovića da ni jedan euro nije mogao biti isplaćen bez poštovanja određenih procedura i njihovog znanja.

Obradović je na suđenju 12. aprila 2019. godine pred sudom saopštio da su se Mađari saglasili sa prijedlogom da beogradska konsultantska kuća Ces Mekon odradi analizu tržišta.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …