Crna Gora nastavlja saradnju sa Svjetskom bankom

Potpredsjednik Vlade mr Ervin Ibrahimović susreo se sa šefom Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru Kristoferom Šeldonom sa saradnicima, koji je na početku razgovora uputio čestitke povodom imenovanja na poziciju potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija u Vladi Crne Gore.

Značaj finansijske i stručne podrške Svjetske banke za ubrzanje ekonomskog oporavka Crne Gore i dostizanje boljeg životnog standarda građana pokazuju spremnost Svjetske banke da na planu daljeg snaženja javnih finansija budu važan partner našoj državi,

naglasio je potpredsjednik Vlade Ibrahimović uz ocjenu da je i dosadašnja saradnje crnogorske administracije sa Svjetskom bankom bila intezivna, ali da postoji prostor da se proširi i konkretizuje, naročito kada je u pitanju ravnomjeran razvoj svih crnogorskih regija.

Svjetsku banku treba snažnije involvirati, posebno u dijelu koji se odnosi na strukturne reformske mjere, čemu će Ministarstvo kapitalnih investicija, pored realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata i harmonizacije propisa, biti posvećeno u narednom periodu. Potrebna nam je sistemska analiza i koncipiranje smjernica u pogledu restrukturiranja preduzeća u većinskom državnom vlasništvu iz oblasti saobraćaja, odnosno unapređenja efikasnosti njihovog poslovanja.

Šef Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru g. Kristofer Šeldon ukazao je da svrha ove posjete upoznavanje sa razvojnim prioritetima Vlade Crne Gore, a sve u cilju izrade novog Partnerskog okvira za Crnu Goru za period od 2022 – 2026.

Viskokokvalitetna turistička destinacija kakva je naša Crna Gora pred sobom ima jasnu viziju daljeg rasta i razvoja, a modaliteti uvezivanja i različitih vidova finansijske podrške, ne samo Svjetske banke, već i evropskih i drugih fondova, više su nego dobrodošli

naglasio je potpredsjednik Ibrahimović ukazujući na činjenicu da će jedan od zadataka ove vlade i resora na čijem je čelu biti razvoj sjeverne regije, a u sve u cilju ravnomjernog regionalnog razvoja, jer nema održivog razvoja Crne Gore bez razvijenih regija.

Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na rezultate dosadašnje dobre saradnje, razmijene informacije o tekućim projektima, te da se identifikuju prioriteti za nastavak uspješne saradnje Svjetske banke sa Crnom Gorom.

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …