Ukoliko ne bude naknada za bebe, biće protesta

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja već danima odbijaju da saopšte medijima bilo kakvu informaciju o nadoknadama za bebe od 500 i 1.000 eura, u zavisnosnosti od opštine, a za šta postoji odluka prethodne vlade dok je na njenom čelu bio Zdravko Krivokapić.

Iz Udruženja Roditelji za “Dan” kažu da nisu mediji jedini koji ne dobijaju informacije, već da su i oni pokušavali da saznaju bilo šta i bilo koji rok kada će isplate početi, ali u Vladi niko ne odgovara na njihova pitanja ili govore da nijesu nadležni.

Predsjednica Udruženja Roditelji Kristina Mihajlović kaže da, ako nova vlada misli “da će sa nadoknadama za bebe važiti pravilo puj pike, ne važi se, jer je o tome odluku donijela prethodna garnitura, grdno se varaju”.

– Naravno da roditelji neće pristati na to i protesti jesu jedna od opcija. Ne možete se igrati sa ljudima, to je obećano i nova vladajuća garnitura mora to da ispuni. Nećemo dozvoliti još jednu igru sa roditeljima u ovoj državi, kao što su radili sa majkama sa troje i više djece. Nadokanade za bebe se moraju isplaćivati, a kako će se obezbijediti novac, o tome treba da misli država – poručuje Mihajlović.

Dan

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …