Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević sakrila muževu firmu “Omega MM”

Specijalna tužiteljka i članica Tužilačkog savjeta (TS) Sanja Jovićević sakrila je od Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) da je njen muž Vaso Jovićević osnovao 16. juna 2017. godine kompaniju “Omega MM”, piše portal Press.

Radi se o firmi koja je osnovana u Podgorici za djelatnost nespecijalizovane trgovine na veliko.

Prema podacima portala PRESS, Vaso Jovićević je u toj kompaniji bio sve do 6. decembra 2017. godine, kada ga je na mjestu osnivača zamijenila njegova sestra Snežana Jovićević.

Dok je na čelu firme bio Vaso Jovićević firma je imala poslovni prihod od 42.636 eura.

Snežana Jovićević je ostala na čelu te kompanije do njenog gašenja 3. novembra 2020. godine.

Interesantno je da je tokom 2018. godine prihod iznosio 130.813 eura, 2019. godine 61.788 eura, a tokom 2020. godine 34.527 eura.

U članu 23 Zakona o sprječavanju korupcije, između ostalog, piše da je javni funkcioner dužan da u slučaju promjena iz Izvještaja, koje se odnose na uvećanje imovine preko 5.000 eura, u roku od 30 dana od dana nastanka promjene obavijesti o tome ASK.

Iako je Vaso Jovićević mjesecima tokom 2017. godine bio vlasnik firme koja je tada ostvarila prihod od nekoliko stotina hiljada eura, njegova supruga Sanja Jovićević to nije prijavila u zakonskom roku ASK.

Muž tužiteljke godinama radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), gdje prima platu nešto veću od 500 eura.

Portal PRESS navodi da je pokušao je da stupi u kontakt sa tužiteljkom Jovićević preko fiksnog broja registrovanog u Specijalnom državnom tužilaštvu, ali da ona nije odgovarala na telefonske pozive.

PRESS/ Dan

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …