Udarne vijesti

MJERE MINISTARSTVA FINANSIJA: Akciza na gorivo niža za 50%, vraća se akciza za jahte za rekreaciju

Vlada Crne Gore je danas utvrdila Predlog odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, na predlog Ministarstva finansija (MF).
U interesu građana i privrede, od 7. juna će podrška države biti 50 odsto niža akciza na gorivo, umjesto dosadašnjih 40%. Time će se neutralisati ili ublažiti predstojeće poskupljenje goriva, zavisno od konačne cijene zbog njenog rasta na međunarodnom tržištu.
Odluka Vlade o dodatnom smanjenju akcize od 10% važiće do 5. jula ove godine, nakon čega će se, na predlog Ministarstva finansija, odlučivati u skladu sa tadašnjim okolnostima koje diktira tržište.
Dodatno, Ministarstvo finansija je, da bi se vratila obaveza naplate akcize na gorivo za jahte za rekreaciju, odlučilo da mijenja Pravilnik o posebnim mjerama carinskog nadzora i carinskom postupku za robe koje se koriste za snabdijevanje prevoznih sredstava u međunarodnom saobraćaju.

“Nema nikakve potrebe da gorivo za jahte za rekreaciju bude oslobođeno od akcize. To će predstavljati solidarnost onih koji imaju sa građanima koji imaju značajno manje”, poruka je ministra finansija, mr Aleksandra Damjanovića.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Predsjedništvo URA podržalo potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

Predsjedništvo Građanskog pokreta URA podržava potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i smatra da je to …