Kadrovska imenovanja Vlade: Ima poznatih imena, ali i izuzimanja mišljenja

Na današnjoj sjednici Vlade konstatovan je prestanak mandata direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu (UIKS) Milanu Tomiću, na lični zahtjev, a za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovan je Rade Vojvodić.

Četiri ministra izuzela su svoja mišljenja povodom ovog imenovanja.

Ministar odbrane Raško Konjević je obrazložio da “kroz kadrovsku komisiju i sva imenovanja koja imaju, tamo gdje znaju da iz rada tih organa – da li to bili savjetnici, direktori nekih institucija ili sekretari vijeća – ko je u potencijalnom dodiru kroz posao koji obavlja sa podacima koji su označeni određenim vidom stepena tajnosti, pa samim tim moraju da dobiju dovzolu nadležne direkcije i provjeru Agencije za nacionalnu bezbjednost, da te stvari rade unaprijed”.

  • Nemojte da dolazimo u poziciju da ANB, sve govorim u potencijalu, nemojte da nam se dešava da u bliskoj budućnosti moramo da mijenjamo ta imenovanja iz jednog razloga koji bi bio kompromitujući za samu Vladu, da unaprijed uvedemo da ta mjesta ili uslovno budu do dobijanja dozvole – naveo je Konjević.

Nakon njega mišljenje je izuzeo i ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

Premijer Dritan Abazović ocijenio je da je sugestija Konjevića na mjestu.

Potom se javio i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, te ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, koji su takođe izuzeli svoja mišljenja.

Abazović je konstatovao da su četiri ministra izuzela svoja mišljenja.

Ministar pravde Marko Kovač rekao je da se zahvaljuje Tomiću na korektnom obavljanju svoje dužnosti, kao i da ostaje pri predloženom kandidatu.

Abazović je poželio novom vršiocu dužnosti direktora UIKS-a sreće u radu.

Ostala imenovanja

Za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i medija imenovan je Vatroslav Belan, a istu funkciju će u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava obavljati Astrid Hodža.

Za državnog sekretara u Ministarstvu finansija imenovan je Agron Ibrahimi, u Ministarstvu javne uprave Dragiša Janjušević i ministarstvu odbrane Krsto Perović.

Na čelu Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje će biti premijer Dritan Abazović, zamjenik je ministar MUP Filip Adžić.

Za zamjenika zaštitnika imovinsko-pravnih poslova Crne Gore imenovan je Aleksandar Veljović, a za savjetnicu potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku Ana Rašović.

Imenovana ja komisija za sprovođenje postupka po javnom konkursu za imenovanje glavnog revizora revizorskog tijela u čijem su sastavu Ana Raičević, Mila Kasalica i Miloš Medenica.

Za savjetnike potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj imenovani su Emina Mujević Kara i Izet Ćorović.

Za glavnog meteorološkog inspektora u Upravi za inspekcijske poslove imenovan je Sreten Tošić, glavnog inapektor za vode Miodrag Radulović, a za glavnu ekološku inspektorku u UIP imenovana je Veselinka Zarubica.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …