Adžić – Gašparikova: Spremni konkretni zajednički projekti za Crnu Goru

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom. Sastanak, kojem je prisustvovao i v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške Sergej Mučalica i šef sektora za demokratsko upravljanje, ekonomiju i životnu sredinu u UNDP-u, Tomica Paović, bio je prilika da se potvrdi kvalitetna saradnja, a tako i zajednički projekti Ministarstva unutrašnjih poslova i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori.
Gašparikova je pohvalila dosadašnju saradnju UNDP-a i Ministarstva u oblasti smanjenja nezakonitog posjedovanja i krijumčarenja lakog naoružanja, kao i rodno zasnovanog nasilja.
Sagovornici su se saglasili da je od izuzetnog značaja nastaviti sa dobrim praksama i radom.
Apostrofirajući zajedničke projekte, Gašparikova je istakla značaj digitalizacije za kvalitetnije pružanje javnih usluga i navela da će UNDP nastaviti da promoviše aktivnosti koje mogu biti od koristi svim građanima i građankama, aktivno doprinoseći daljem napretku Crne Gore u procesu evropskih integracija i ispunjavanju Ciljeva održiog razvoja.

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …