Kreće rekonstrukcija stadiona FK Dečić: Za 2,3 miliona 1.300 mjesta na tribinama

U sklopu tribina dobiće poslovne prostore, toalete, svlačionice, kafe bar, VAR sobu, pres centar, ambulantu, prostorije za antidoping, za sudije, delegate, kazao je Ljeka Ivezaj

Nakon što je Vlada prenijela pravo raspolaganja na nepokretnost Opštini Tuzi radi rekonstrukcije stadiona FK Dečić, Opština će uskoro izabrati nadzorni organ, a zatim uvesti izvođača u posao. Među šest firmi koje su se prijavile najpovoljniju cijenu dalo je preduzeće MD Momo u iznosu od 2.350.797 eura. Rok za završetak radova je 12 mjeseci.

– Opština je 2019. godine izdala urbanističke uslove za rekonstrukciju tribina stadiona FK Dečić. Iste godine su izdati uslovi za reflektorsko osvjetljenje. Opština Tuzi je pripremala projektnu dokumentaciju te u saradnji sa FSCG uradila reflektorsko osvjetljenje i u narednom periodu čekamo da se počne rekonstrukcija postojećih tribina. U skladu sa sporazumom o saradnji između Opštine i FSCG izabran je izvođač radova MD Momo koji je bio najpovoljniji. Radove nijesmo mogli započeti zbog toga što nijesmo imali saglasnost Vlade za jedan dio urbanističke parcele, a koje smo konačno dobili na poslednjoj sjednici Vlade Crne Gore – kaže Ljeka Ivezaj, sekretar za urbanizam.

Ivezaj je istakao da će se tribine raditi po standardima UEFA.

– Kapaciteti tribina je 1.300 gledalaca od kojih 80 VIP mjesta. U sklopu tribina će biti poslovne prostore, toaleti, svlačionice, kafe bar, VAR soba, pres centar, ambulanta, prostorije za anti doping, za sudije, delegate… Tribine će imati poseban ulaz za gledaoce, za igrače, sudije i VIP lože. Takođe, planirano je 12 mjesta za OSI, lift i ostali sadržaji za njih. Spratnost objekta je prizemlje i sprat. Ukupna bruto površina je 2.815 kvadrata – kaže Ivezaj.

Dan

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …