Damjanović – Timonije: Naprijed ka EU uz jačanje javnih finansija

Odgovornim, posvećenim i transparentnim vođenjem javnih finansija i njihovim jačanjem – Crna Gora će snažnije stremiti evropskom putu, poruka je sa prvog zvaničnog susreta ministra finansija, mr Aleksandra Damjanovića i ambasadora Francuske u Crnoj Gori, Kristijana Timonijea.
Ocijenjeno je da postoji prostor za efikasnijim korišćenjem sredstava iz evropskih fondova koji su dostupni Crnoj Gori, naročito za sjeverne opštine kojima je podrška najpotrebnija. Ambasador Timonije je podsjetio na sredstva koja Francuska opredjeljuje za zelenu ekonomiju, a kojima može raspolagati i Crna Gora.
Ministar Damjanović je istakao da očekuje da se kroz konkretne primjere saradnje radi na boljoj reputaciji Crne Gore, kada je u pitanju finansijska stabilnost i približavanje francuskom tržištu.
Ambasador je kazao da dvije države karakteriše odnos povjerenja te da Francuska Crnoj Gori daje puni podstek na evropskom putu, kao i da je tu za stručnu i tehničku pomoć, između ostalog i preko Francuske razvojne agencije.
Analizirana je dosadašnja privredna saradnja zemalja sa akcentom na najizazovnije oblasti, u prvom redu – carine, upravljanje slobodnim carinskim zonama, ali i saobraćajnu infrastrukturu.
“Namjera Francuske je da, kroz investicije i konkretnu podršku, bude što prisutnija u Crnoj Gori”, rekao je Timonije.

Provjerite slična mjesta

“Ničija kuća” u rukama policije

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) juče su započeli pretres objekta poznatog pod nazivom “Ničija kuća” …