TO Budva: Promocija ljetnje turističke ponude u Novom Sadu

Novi Sad (Mediabiro) – U okviru ovogodišnje regionalne road show kampanje, koju Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizuje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama u regionu, a u cilju promocije ljetnje turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva organizovala je promotivni događaj u Novom Sadu, gradu pobratimu Budve.
Na konferenciji za medije održanoj u hotelu “Pupin”, Nikola Kralj iz TO Budva kazao je da metropola turizma Crne Gore, kako turisti nazivaju Budvu, predstavlja jedinstveni spoj bogate kulture i istorije i izuzetno modernih sadržaja, pa se ovaj grad iz tog razloga posebno ističe na evropskoj mapi turističkih destinacija.
„Priroda je darovala budvansku rivijeru nesvakidašnjom ljepotom, najljepše pjeskovite i šljunkovite plaže nalaze se upravo ovdje. U zaleđu rivijere nalaze se sela koja predstavljaju autentičnu turističku ponudu. Ljubitelji prirode i aktivnog odmora ovaj kraj mogu obići pješačkim stazama, a na budvanskoj rivijeri uređeno je čak 50 km staza koje prolaze kroz predivno zaleđe i povezuje budvanska sela“, naveo je Kralj.
Kako ističe, zdrav prirodni ambijent, tradicionalna kuhinja, izvorska voda, mogućnost šetanja brdskim i planinskim dijelom obale i upoznavanje sa istorijom i kulturom ovog kraja, samo su neki od razloga zbog kojih budvanska sela nazivaju biserima jadranske obale.
„Kada govorimo o budvanskom zaleđu, istakao bih projekat revalorizacije tvrđave Mogren, na kojem radi TO Budva, u saradnji sa Opštinom Budva, Pomorskim muzejem i lokalnim predezućem. U toku su ozbiljni radovi na ovom lokalitetu, a tvrđava će uskoro biti neizbježna turistička atrakcija u Budvi“, istakao je Kralj.
Na 25 km dugoj rivijeri, u privatnom smještaju nalazi se oko 32.000 ležaja u sobama, apartmanima, kućama, vilama, a potez od plaže Jazz do Buljarice podrazumijeva preko 140 hotela, od kojih je polovina visoke kategorije, dodaje on.
„U budvanskim hotelima sa tri zvjezdice, smještaj se može naći za 30 eura za uslugu noćenja sa doručkom, u hotelima sa četiri zvjezdice smještaj se može naći po cijeni od 40 eura, a u hotelima sa pet zvjezdica po cijeni od 97 eura“, naveo je Kralj.
Najavio je da u Budvi predstoje spektakularni događaji, poput svečane „Ceremonije otvaranja sezone“, kada će nastupiti vrhunski muzičari, poput Toma Odella, Nevene Božović, Sky Cellos-a, Mine Rusche, Petra Marića, Mattie Zanatte, Marije Nešić, DJ-a Erika Kasela, Nadežde Dimitrijević, DJ Rogera Sancheza itd.
Ljiljana Čukić Iz NTO kazala je da naša zemlja već sada ima dobru popunjenost kapaciteta usljed posjete turista iz Zapadne Evrope i dalekih tržišta, kao i da je najava bukinga takođe odlična.
„Turistička privreda Crne Gore je spremna, kao i kapaciteti. Potrudili smo se da pripremimo raznolik turistički proizvod, da usluga bude na nivou, većeg kvaliteta, i sa nestrpljenjem očekujemo turiste iz Srbije. Zadovoljni smo i želimo da to zadovoljstvo podijelimo sa vama“, kazala je Čukić.
Ovo je odlična prilika da starim i novim gostima iz Srbije i Vojvodine poželimo dobrodošlicu u Crnu Goru i predstavimo sve što naša zemlja, kao turistička destinacija, može da ponudi, poručila je Đurđica Vinčić Tomić iz kompanije Air Montenegro.
„Zahvaljujući svakodnevnim linijama iz Beograda za Tivat i Podgoricu, mi smo za sezonu dimenzionirali našu ponudu i povećali letove na dva puta dnevno za Podgoricu i tri puta dnevno za Tivat, s tim da postoji mogućnost da povećamo kapacitete u sezoni dodatnim letovima ili uz veći tip aviona“, istakla je Vinčić Tomić.
Ivan Kovač iz TO Bar kazao je da je ta opština jedina u Crnoj Gori koja se prostire na dvije obale – Skadarsko jezero i Jadransko more.
„Gostima sa tržišta Srbije i Vojvodine uveliko su poznate prelijepe pješčane plaže Bara, poput Čanja, Utjehe, Sutomora… Ovoga puta bih ipak želio da istaknem plaže na Skadarskom jezeru, i bogatu ponudi kojom raspolažemo i u tom dijelu“, naveo je Kovač.
Natalija Terzić iz TO Herceg Novog na današnjem događaju poručila je da su ovog ljeta pripremili bogat festivalski program.
„Osim onih sadržaja koje organizujemo iz godine u godinu, ove sezone imamo i dva nova muzička festivala – Festival Skale sa sloganom „Naše more, naše skale“, kao i The Hipe Fest na kojem će nastupiti velika regionalna imena poput Džibonija, Hladnog piva, Bajage, i mnogih drugih“, najavila je Terzić.
Ispred TO Tivat govorio je Milorad Karadžić, koji je opisao ovaj grad kao mjesto koje uvijek iznova osvaja i inspiriše.
„Ovoga ljeta smo pripremili nekoliko velikih koncerata, a među njima su nastup Marka Luisa 20. juna, kojim počinjemo koncertnu sezonu, 10. avgusta nastupiće Jelena Rozga, i u organizaciji Porto Montenegra biće organizovan veliki koncert Dina Merlina 16. jula“, kazao je Karadžić, dodajući da će ovo ljeto obilježiti i mnoštvo drugih muzičkih događaja i različitih manifestacija.
„Neće proći nijedan dan tokom ove sezone da neće biti održan neki događaj“, zaključio je Karadžić.
Ana Jovanović iz TO Podgorica kazala je da Glavni grad karakteriše izuzetna pozicioniranost i laka dostupnost kako primorskih centara na jugu, tako i onih na sjeveru, te je samim tim ovo primamljivo mjesto za boravak turista.
„Ovaj grad odlikuje izuzetan prirodni potencijal, bogatstvo rijeka i jezera, a prostire se između dva nacionalna parka – Skadarsko jezero i Prokletije. Podgorica baštini uticaj raznih kultura, a na samo tri kilometra od centra Podgorice nalazi se arheološki park Duklja, koji je i najveći lokalitet te vrste na Balkanu“, istakla je Jovanović.
Na platou ispred TC “Promenada”, od 18 sati nastupaju muzičke zvijezde i miljenice publike, Leontina i Ivana Peters, a posjetioci imaju priliku i da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom Crne Gore kroz promotivni materijal.
Program na platou će upotpuniti performans uličnih umjetnika – UV dance – mornari na štulama.
Današnjem događaju pristustvovali su najeminentniji mediji Novog Sada i Vojvodine, kao i generalna konzulka u Generalnom konzulatu Crne Gore u Srbiji, sa sjedištem u Sremskim Karlovcima, Nevenka Ćirović.

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …