Priveden električar jer je rudario kriptovalute u trafostanici

Službenici Policijske uprave Prijedor juče su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli izvještaj o krivičnom djelu protiv O. J. iz Prijedora.

Izvještaj je podnijet zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” u sticaju s krivičnim djelom “zloupotreba položaja odgovornog lica”, prenosi Agencija Anadolija (AA).

“Osumnjičeni se tereti da je kao električar u trafostanici u Prijedoru u periodu od oktobra 2020. godine do maja 2022. godine iskoristio položaj odgovornog lica i u objekat trafostanice instalirao 12 namjenskih uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da je korištenjem električne energije trafo-stanice došlo do povećanja potrošnje električne energije za taj period u ukupnom iznosu od 19.719 KM za koliko je oštećeno akcionarsko društvo za elektro prenos.

“Uviđajem je izuzeto dvanaest uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom koji su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru”, saopšteno je a prenio je B92.

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …