MUP traži od ANB da provjeri Ruse koji su aplicirali za ekonomska državljanstva

Ministarstvo unutrašnjih poslova će zatražiti da Agencija za nacionalnu bezbjednost u što kraćem roku izvrši dodatne provjere u pogledu eventualnog postojanja smetnji iz razloga bezbjednosti Crne Gore, za aplikacije državljana Ruske Federacije i Bjerusije koje se na dan 14.05.2022. godine nalaze kod ovog organa.

To se navodi u informaciji o realizaciji posebnog programa ekonomskog državljanstva koji je usvojila Vlada.

337 PASOŠA
U informaciji se precizira da je ukupno izdato 337 pasoša Crne Gore: 106 aplikantima i 231 članovima njihovih porodica od kojih više od dvije trećine građani Ruske Federacije.

Građanima Rusije je dato čak 257 pasoša, NR Kine 47, Libana 26, Egipta 14, Pakistana 12, Turkmenistana 9, Ukrajine 6, Kazahstana 6, Kraljevine Saudijske Arabija 5, SAD, Indije,Vijetnama, Turske, Južnoafričke Republike po četiri, Bjelorusije i Hong Konga po tri i Irana jedan pasoš.

U informaciji se navodi da je za jednu aplikaciju – aplikant i jedan član porodice, državljani Ruske Federacije dostavljeno mišljenje da postoje smetnje iz razloga bezbjednosti Crne Gore za sticanje crnogorskog državljanstva prijem i njima je upućen poziv da se upoznaju sa navedenom činjenicom, kao i da će zahtjev biti odbijen.

Za 14 aplikacija državljana Ruske Federacije je dostavljeno pozitivno mišljenje Agencije za nacionalnu bezbjednost i dato pozitivno mišljenje o ispunjenosti uslova za donošenje rješenja.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …