Ministar Adžić: Policijska organizacija mora biti imuna na podjele

“Međuvjerski i međunacionalni sklad, tolerancija i poštovanje su osnovne vrijednosti koje moramo baštiniti kako u okviru institucije, tako i van nje”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na sastanku sa grupom policijskih službenika Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Centra bezbjednosti Berane. Sastanak je održan povodom sumnji policijskih službenika da su diskriminisani na osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti, a pored ministra, prisustvovali su državni sekretar Mersudin Gredić i šefica Kabineta Kristina Đukanović.
Policijski služenici su se najprije zahvalili ministru Adžiću na organizovanju sastanka i uputili čestitke povodom izbora za ministra unutrašnjih poslova. Tokom sastanka policijski službenici su upoznali ministra sa situacijom u kojoj se nalaze, te iznijeli stavove i poglede na dešavanja u CB Bijelo Polje i CB Berane u prethodnom periodu.
“Crna Gora je građanska država i smatram poražavajućim da danas razgovaramo o diskriminaciji jednih prema drugima. Obaveza svakog pojedinca, a posebno zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, je poštovanje Ustava, koji zabranjuje diskriminaciju po bilo kojem osnovu”, saopštio je ministar Adžić u razgovoru sa policijskim službenicima.
Policijski službenici su iznijeli i problem zapošljavanja i napredovanja u službi, što, takođe, povezuju sa nejednakošću koju osjećaju na poslu.
Osvrnuvši se na zapošljavanje i napredovanje u MUP-u, ministar je istakao da će se ono vršiti isključivo na osnovu referenci i zasluga, a ne po osnovu vjerske, nacionalne ili partijske pripadnosti.
Na sastanku je zaključeno da Policija mora biti imuna na podjele koje se u većoj ili manjoj mjeri manifestuju u društvu, te da za policijski poziv mjerilo nije i neće biti vjera, nacija, pol, niti partijska pripadnost.

Provjerite slična mjesta

Rajaner će od novembra imati samo jednu liniju iz Podgorice

Po utvrđenom redu letjenja za period nakon oktobra, ova kompanija planira letjeti jedino za London …