Udarne vijesti

Ministar Adžić: Policijska organizacija mora biti imuna na podjele

“Međuvjerski i međunacionalni sklad, tolerancija i poštovanje su osnovne vrijednosti koje moramo baštiniti kako u okviru institucije, tako i van nje”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na sastanku sa grupom policijskih službenika Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Centra bezbjednosti Berane. Sastanak je održan povodom sumnji policijskih službenika da su diskriminisani na osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti, a pored ministra, prisustvovali su državni sekretar Mersudin Gredić i šefica Kabineta Kristina Đukanović.
Policijski služenici su se najprije zahvalili ministru Adžiću na organizovanju sastanka i uputili čestitke povodom izbora za ministra unutrašnjih poslova. Tokom sastanka policijski službenici su upoznali ministra sa situacijom u kojoj se nalaze, te iznijeli stavove i poglede na dešavanja u CB Bijelo Polje i CB Berane u prethodnom periodu.
“Crna Gora je građanska država i smatram poražavajućim da danas razgovaramo o diskriminaciji jednih prema drugima. Obaveza svakog pojedinca, a posebno zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, je poštovanje Ustava, koji zabranjuje diskriminaciju po bilo kojem osnovu”, saopštio je ministar Adžić u razgovoru sa policijskim službenicima.
Policijski službenici su iznijeli i problem zapošljavanja i napredovanja u službi, što, takođe, povezuju sa nejednakošću koju osjećaju na poslu.
Osvrnuvši se na zapošljavanje i napredovanje u MUP-u, ministar je istakao da će se ono vršiti isključivo na osnovu referenci i zasluga, a ne po osnovu vjerske, nacionalne ili partijske pripadnosti.
Na sastanku je zaključeno da Policija mora biti imuna na podjele koje se u većoj ili manjoj mjeri manifestuju u društvu, te da za policijski poziv mjerilo nije i neće biti vjera, nacija, pol, niti partijska pripadnost.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Glavni grad nabavlja autobuse vrijedne 4 miliona eura

Na XXXIV sjednici Skupštine Glavnog grada odbornici su odlučivali o nastavku modernizacije gradskog prevoza, te …