CRNA GORA: KupilI električna vozila, turiste i građane voziće dzabe

Od 1. juna do 30. septembra put kroz Perast (priobalni) biće zatvoren za saobraćaj po članu 11 Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor, saopšteno je iz Mjesne zajednice (MZ) Perast, koja je za ovogodišnju turističku sezonu obezbijedila dva električna vozila (4 sjedišta) i električni autobus (10 sjedišta) za besplatan prevoz građana i posjetilaca.

– Ovom odlukom smanjujemo potrebu za ulazak u grad mnogim činiocima kojima je ranije dozvoljavan ulazak radi popravki, usluge čišćenja i slično. Sada će im biti dostupna naša električna vozila za prevoz, čime želimo postići dodatno smanjenje saobraćajnih gužvi u gradu. Tim povodom će se iz grada izmjestiti i prolazak lokalnih autobusa, tako da će biti dostupna postojeća autobuska stajališta na ulazima u grad, kazali su iz MZ.

Od ove godine shodno opštinskoj odluci, u Perast će biti zabranjen ulazak i motociklima bez propusnica, a postojeći imaoci propusnica (stalnih i privremenih) u obavezi su iste vratiti sekretaru u kancelariji MZ i to; imaoci stalnih propusnica koji su u međuvremenu prodali imovinu u Perastu, promijenili mjesto boravka, prodali ili raspremili automobile, to jest izgubili pravo na propusnicu, kao i imaoci privremenih propusnica (bijele sa datumom izdavanja iz 2021. god.) koje su odlukom Savjeta MZ stavljene van važnosti za ovu godinu, moraju se vratiti, te eventualno obnoviti sa datumom 2022. godine. Takođe, vozila koja ne posjeduju propusnice, a parkirana su na teritoriji Perasta, unutar rampi moraju biti dislocirani van grada do 1. juna.

Dan

Provjerite slična mjesta

Pripremljen Nacrt Fiskalne strategije 2024-2027. godine, javna rasprava do 7.avgusta

Ministarstvo finansija je, u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, pripremilo Nacrt Fiskalne …