Sve više turskih kompanija zainteresovano da ulaže u sjever Crne Gore

Ministar ekonomskog razvoja i turizma sastao se sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori, Nj.E. Songul Ozan i tom prilikom poručio da je ekonomska saradnja dvije države na zadovoljavajućem nivou, ali i da ima prostora za njeno unapređenje.

“Prevazilaženjem svih izazova i podizanjem ekonomskih odnosa naše dvije države na veći nivo, stvoriće se uslovi za izgradnju sigurnijeg poslovnog ambijenta, koji će privući još veći broj investitora iz Turske, sa čije strane vlada ogromno interesovanje za Crnu Goru”, istakao je ministar Đurović.

Ambasadorka Ozan je kazala da je njena uloga kao prve predstavnice Turske u Crnoj Gori da aktivno radi na razvijanju i pospješivanju ekonomskih aktivnosti turskih kompanija koje već posluju ili planiraju da investiraju u Crnu Goru.

“Otvorenim i transparentnim pristupom želimo da gradimo naše odnose i na taj način da privučemo još više velikih turskih kompanija u Crnu Goru. Dodatno, lijepa je vijest da su naše kompanije sve više zainteresovane za ulaganje u sjever Crne Gore”, istakla je Ozan.

Ministar Đurović je dodao da je svako ulaganje u sjever, u kojoj god ekonomskoj oblasti i više nego dobro došlo. Na kraju, ambasadorka Ozan je čestitala ministru Đuroviću stupanje na funkciju i poželjela mu srećan i uspješan rad.

Provjerite slična mjesta

Kovač: Formiranje političkog pokreta u toku

“Vidim prostor za političko angažovanje, proces formiranja političkog pokreta je u toku. Vremenska odrednica je …