Viele Euro Geldscheine

Damjanović: Za 100 miliona se povećao poreski dug i onda magla

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je kazao da se za pola godine poreski dug prema državi uvećao za 100 miliona eura.

Onda se odjednom pojavila magla. Nisam mogao da vidim nigdje te podatke. Onda sam ovih dana dobio informaciju da je 6. aprila dug 581 miliona eura. I zbog promjene metodologije gdje se 15. u mjesecu podnose obrasci i tačno se vidi stanje u privredi – kazao je Damjanović odgovorajući na pitanja poslanika Dejana Đurovića.

Kad je riječ o Slobodnoj carinskoj zoni, naveo je Damjanović ovih dana treba da se završi izmještanje oduzetih cigareta i kolike su zalihe.To su vjerovatne hiljade paketa. U međurevremenu sam dao nalog da se formira međuresorska grupa koja će dati predlog za postupanje sa tom robom,. Jedan dio se može uništiti, jedan se ne može plasirati na naše tržište. Moja je procjena da sa potrošnjom legalnog duvana ostaje nekih 250, 300 tona van leganih tokova, ili 20 miliona rezerve kroz akcize, ako suzbijemo nelegalnu robu – naveo je ministar.

Dodao je da su posljednjih godinu akcizni prihodi “žestoko povećani”.

Matematika kaže, navodi Damjanović, da je potencijalna vrijednost zaplijenjenih cigareta 28 miliona eura.

Ako se nađe zakonski model, poseban zakon koji ćete dobiti od vlade, u skladu sa međunarodnim regulatornim okvirom da se ovo izveze, to bi bila matematika – rekao je Damjanović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …