Udarne vijesti

Abazović, Osmani, Eskobar, Lajčak i Pič danas na samitu u Budvi

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović učestvovaće danas na godišnjem Southeastern Europe Democracy Summitt (SEE|DEM), koji se održava u organizaciji Međunarodnog republikanskog instituta od 29. do 31. maja u Budvi.

Ovogodišnji samit okuplja visoke funkcionere iz Sjedinjenih Američkih Država, Evrope i regije, te brojne relevantne stručnjake, s ciljem da se razgovara o ključnim temama koje se odnose na regionalnu stabilnost.

U fokusu događaja su reperkusije rata u Ukrajini na Zapadni Balkan, uz panel diskusiju o promjeni političke i bezbjednosne dinamike, ruskom uticaju te sve većim troškovima “odliva mozgova” iz regiona.

Ostali panelisti na samitu koji se održava u Splendidu su predsjednica Kosova Vjosa Osmani, specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Escobar, specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan Sir Stjuart Pič.

Na marginama Samita u Budvi, predsjednik Vlade Abazović imaće odvojene bilateralne susrete sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Borisom Maričićem, potpredsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije i ministrom za evropska pitanja.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …