Uskoro sokovi Frudo i čips Monte iz Tuzi

Kompanija Red komerc uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uskoro završava gradnju fabrike za preradu voća i povrća u Tuzima. Oprema je nabavljena i vlasnik fabrike Edo Mušović, kaže da će probna proizvodnja početi za petnaestak dana.

Mušović je suvlasnik i nove fabrike za proizvodnju čipsa u Tuzima koja će početi da radi za mjesec ipo. Za desetak dana počinje otkup krompira, a predviđeno je da se od domaćih proizvođača otkupi 6000 tona, rekao je Mušović.

U fabrici za preradu voća i povrća proizvodiće se sokovi, džemovi, marmelade kao i brojne druge prerađevine, a godišnji kapacitet je prerada devet hiljada tona voća i povrća.

“Gotovih proizvoda, trebalo bi da bude, blizu četiri ipo hiljade tona”, kaže Mušović.

Ističe da je prioritet otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda.

“U pregovorima smo sa resornim ministarstvom i lokalnom samoupravom Tuzi da se zasadi blizu stotinu pedeset hektara nara i po tom soku smo nekada bili poznati”, riječi su Mušovića.

Mušović je i suvlasnik fabrike za proizvodnju čipsa u Tuzima koja će početi da radi za mjesec ipo.

“Domaći čips prodavaće se pod markom MONTE dok će prerađevine voća biti na tržištu pod nazivom FRUDO”, ističe Mušović.

Krompir za proizvodnju čipsa biće domaći i za desetak dana počeće otkup gotovo šest hiljada tona krompira sa područja Tuzi, Zete, Gusinja, Nikšića.

Kada se postigne planirana proizvodnja fabrike će zapošljavati skoro tri stotine radnika.

“Fabrika za preradu voća i povrća koštala je dva ipo miliona eura plus porez na dodatu vrijednost dok je u čipsaru, za sada uloženo milion ipo eura, a predviđene su i nove investicije”, kazao je Mušović.

Nove fabrike u Tuzima trebalo bi da budu zamajac razvoja domaće poljoprivrede samo kada bi, još i potrošači dali doprinos kupovinom domaćeg.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Portal RTCG

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …