Udarne vijesti

Let Air Srbije za Tivat kasnio više od sedam sati, pilotu istekla smjena

Let Er Srbije koji je trebalo da iz Beograda poleti za Tivat juče 10.10, krenuo je tek u 17.24, prema podacima sa sajta Aerodroma Nikola Tesla.

Pilot se popodne obratio putnicima i obavijestio ih da je njemu smjena gotova i da moraju da sačekaju drugu posadu, čuje se na snimku koji su putnici dostavili portalu Nova.rs.

Nikola Nešić iz Kragujevca rekao je za portal Nova.rs ispričao da je let Er Srbije iz Beograda do Tivta, trebalo da bude jutros u 10.10, pa je u startu pomeren na 11.50. Pošto pomeranje leta nije bilo drastično, putnici su sačekali taj termin, ali onda im je ponovo javljeno da se let odlaže na 13.30.

Međutim, iako su tada putnici ušli u avion, on nije poletio u predviđenom vremenu, a putnici su se u međuvremenu iskrcali iz aviona. Pilot je putnike obavijestio da mu se završila smena, te da će morati da sačekaju novu posadu.

„Zakon mi ne dozvoljava. Ovako rano, kako mi počinjemo, ja ne smijem da radim preko 10 sati. Što znači, da je moje vrijeme upravo isteklo, ja sedim sada sa vama još pola sata. I ja čekam drugu posadu. A meni bi bilo lakše da vas sada izbacim iz aviona, da izađete u gejt, pa onda kad dođe druga posada da uđete. Vi sad i ovako i onako ne možete da krenete nigdje, zbog slota koji mi imamo“, čuje se na snimku koji je Nikola dostavio portalu Nova.rs.

Kako je rekao, posle toga su napustili avion i sa sobom izneli sav ručni prtljag, a ponovo su morali da prođu i cjelokupnu bezbjednosnu provjeru.

Prema podacima sa sajta Aerodroma Nikola Tesla, let je realizovan u 17.24.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …