Važna poruka ministra Đurovića tokom posjete Srbiji

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sastao se juče sa Markom Čadežom, predsjednikom Privredne komore Srbije. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Crne Gore.
„Naša saradnja je kvalitetna i veoma dobra, ali mi želimo da ona bude još veća i bolja. Na sastanku smo razmijenili iskustva i pokazana je spremnost za implementiranje svih dobrih rješenja, kako Privredne komore Srbije, tako i naše Privredne komore u dijelu privlačenja stranih investitora“, izjavio je ministar Đurović. „Prostora za saradnju uvijek ima, uvijek može bolje i vjerujem da će ova posjeta doprinijeti da saradnja naše dvije zemlje, dvije privrede ide uzlaznom putanjom“.
Tokom sastanka dogovorena je posjeta privredne delegacije Srbije kako bi se sa crnogorskim zvaničnicima i privrednicima razgovaralo o unaprijeđenju inače dobre ekonomske saradnje dve zemlje i mogućnostima za dalje ulaganje poslovne zajednice Srbije u sektor logistike, energetike i turizma u Crnoj Gori.
Govoreći o Inicijativi „Otvoreni Balkan“, ministar Đurović kazao je da je: „Svaka inicijativa koja ide u prilog da se smanje čekanja na granicama i da se ukidaju biznis barijere, po meni je veoma dobra“. On je istakao da je za Crnu Goru najvažniji njen evropski put i da se neće prihvatiti nijedna inicijativa koja bude uzrokovala da se stopira put ka EU. „Premijer Abazović je rekao, a i moje zapažanje je takvo, do sad nije uočljiv nijedan ozbiljan dokaz da bi „Otvoreni Balkan“ ugrozio naš put. Naravno, mi kao ozbiljna država sagledaćemo sve prednosti i mane ove Inicijative“.
„Mislim da je jako važno voditi dijalog. Od razgovora može samo da bude bolje, ne može biti gore. Svaki kompromis se stvara onda kada razgovaramo i kada dijelimo mišljenja. Smatram da je ispravna odluka Premijera Abazovića što je prihvatio poziv za sastanak Inicijative „Otvoreni Balkan“ jer je ovo odlična prilika da se predstave sve njene mane i benefiti i shodno tome, mi kao Vlada Crne Gore donijećemo odluku.

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …