Udarne vijesti

Đurović sa Matić: Turisti iz Srbije su dobrodošli u Crnu Goru

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sastao se danas sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Tatjanom Matić. Tokom sastanka razgovarali su o mogućnostima unaprijeđenja saradnje u oblasti ekonomije i turizma.
„Cilj ove posete je da pošaljemo poruku da naši odnosi treba da se podignu na viši nivo. Pored toga što želimo da osvajamo nova tržišta, želimo i da njegujemo postojeća. Ne smijemo zaboraviti da je region ključan u broju turista, zbog toga sam danas ove cijeneći broj turista iz Srbije koji posjećuju Crnu Goru svake godine i nadam se da se vraćaju sa lijepim utiscima. Poručujem svim građanima i građankama Srbije da su dobrodošli i ove sezone u Crnu Goru”, poručio je Đurović.
Ministarka Matić kazala je da je tržište Crne Gore prioritetno emitivno turističko tržište za Republiku Srbiju i da su se turisti iz Crne Gore u prva tri mjeseca ove godine našli na šestom mestu prema broju dolazaka u Republiku Srbiju.
Ministri su izrazili uverenje da će se uz zajednički rad u okviru novoformirane radne grupe za promociju u oblasti turizma Republike Srbije i Crne Gore, postići značajni rezultati u obje države.
Tokom sastanka razgovarano je i snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i Inicijativi “Otvoreni Balkna”.
Ministar Đurovć kazao je da Vlada želi da obezbijedi našim građanima sigurnost u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu crnogorski uvoznici i trgovački lanci znati koje su to količine osnovnih životnih namirnica na koje mogu da računaju.
Govoreći o Inicijativi “Otvoreni Balkan”, ministar Đurović podsjetio je da će Premijer Dritan Abazović prisustvovati Samitu u Ohridu. “To je jedna velika šansa da se on lično uvjeri koji su to benefiti koje sa sobom donosi Otvoreni Balkan i procijeni da li Crne Gora treba da bude dio toga projekta ili ne. U svakom slučaju vrijeme je pred nama, vjerujem da je to jedan u nizu oblika saradnje koji će podići odnose naše dvije zemlje na viši nivo”, zaključio je Đurović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

POSAO SNOVA: Jeftino kupuju rusku naftu i onda benzin papreno prodaju Zapadu

Indija trenutno naveliko koristi mogućnost uvoza jeftine ruske nafte, no tamošnji prerađivači to koriste kako …