Đurović sa Matić: Turisti iz Srbije su dobrodošli u Crnu Goru

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sastao se danas sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Tatjanom Matić. Tokom sastanka razgovarali su o mogućnostima unaprijeđenja saradnje u oblasti ekonomije i turizma.
„Cilj ove posete je da pošaljemo poruku da naši odnosi treba da se podignu na viši nivo. Pored toga što želimo da osvajamo nova tržišta, želimo i da njegujemo postojeća. Ne smijemo zaboraviti da je region ključan u broju turista, zbog toga sam danas ove cijeneći broj turista iz Srbije koji posjećuju Crnu Goru svake godine i nadam se da se vraćaju sa lijepim utiscima. Poručujem svim građanima i građankama Srbije da su dobrodošli i ove sezone u Crnu Goru”, poručio je Đurović.
Ministarka Matić kazala je da je tržište Crne Gore prioritetno emitivno turističko tržište za Republiku Srbiju i da su se turisti iz Crne Gore u prva tri mjeseca ove godine našli na šestom mestu prema broju dolazaka u Republiku Srbiju.
Ministri su izrazili uverenje da će se uz zajednički rad u okviru novoformirane radne grupe za promociju u oblasti turizma Republike Srbije i Crne Gore, postići značajni rezultati u obje države.
Tokom sastanka razgovarano je i snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i Inicijativi “Otvoreni Balkna”.
Ministar Đurovć kazao je da Vlada želi da obezbijedi našim građanima sigurnost u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu crnogorski uvoznici i trgovački lanci znati koje su to količine osnovnih životnih namirnica na koje mogu da računaju.
Govoreći o Inicijativi “Otvoreni Balkan”, ministar Đurović podsjetio je da će Premijer Dritan Abazović prisustvovati Samitu u Ohridu. “To je jedna velika šansa da se on lično uvjeri koji su to benefiti koje sa sobom donosi Otvoreni Balkan i procijeni da li Crne Gora treba da bude dio toga projekta ili ne. U svakom slučaju vrijeme je pred nama, vjerujem da je to jedan u nizu oblika saradnje koji će podići odnose naše dvije zemlje na viši nivo”, zaključio je Đurović.

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …