Udarne vijesti

CIM Forum u Kotoru: Održana panel diskusija “Imamo li nove ideje?”

Kotor (Mediabiro) – U okviru CIM foruma, danas je u Kotoru organizovana panel diskusija na temu “Imamo li nove ideje?”, čime je označen početak drugog dana ovog foruma, jedinstvenog događaja u Crnoj Gori.

Učesnice panela – brend pripovjedač iz Srbije Aleksandra Petrovski, Andrijana Vešović – Zombijana i urednica Crnogorske bojanke Adrijana Husić poslale su poruku da iza svake uspješne ideje, stoji dugotrajan proces rada i truda.

Da bi ideja zaživjela, smatra Adrijana Husić, neophodno je da je da postoji plan i projekat iza onoga kako se ona realizuje.

“Zato se neke ideje škartiraju, jer se ne mogu realizovati. Neke ne nailaze na dobra odziv tržišta, sve zavisi šta želimo sa tom idejom, da li je to za nas, ili je to za neku kampanju, koja treba da zaživi. Iza svake ideje stoji veliki trud i rad. Uvijek je lakše gledati šta drugi rade, sve se čini lako, ali iza svake uspješno realizovane ideje stoji kreativnost, rad i saradnja”, navela je Husić.

Aleksandra Petrovski kazala je da ako ne znamo da ljudima na jednostavan način predstavimo svoju ideju i njenu vrijednost, onda nismo ništa uradili.

“Mnogo je ideja koje su i odbijene od strane klijenata, ali ja nemam otklon prema njima. Ako svaka ideja bude prihvaćena, to znači da ja ništa novo nisam uradila, već sam išla trasiranim putem i uradila poptuno isto”, kazala je Petrovski.

Andrijana Vešović Zombijana istakla je da kada crta za sebe to je terapeutski, a kada je riječ o saradnjama u kojima crta za klijenta, tada su neophodna istraživanja, pa i to da neke ideje otpoadnu jer su i one dio procesa u kojem se dolazi do idealnog rješenja.

“Puno je uspona i padova, ideja koje su propale ili koje su se realizovale, a da mi se nisu ni svidjele. Zasigurno, iza svake uspješene ideje stoji jedan ozbiljan proces koji ljudi ne vide, pa sve djeluje jednostavno”, zaključila je Vešović.

CIM forum je prvi događaj ovog tipa koji se organizuje ne samo u Kotoru, već i u Crnoj Gori, i svojevrsna platforma koja predstavlja put u kreativnost u svim aspektima, poljima i sferama života, kao i stvaranje otvorenog dijaloga i podrške razvoju medija.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

POSAO SNOVA: Jeftino kupuju rusku naftu i onda benzin papreno prodaju Zapadu

Indija trenutno naveliko koristi mogućnost uvoza jeftine ruske nafte, no tamošnji prerađivači to koriste kako …