Medenica negirao šverc cigareta i droge. Postupak protiv njega označen tajnim

Miloš Medenica juče je pred specijalnom tužiteljkom Natašom Bošković negirao da je organizovao kriminalnu organizaciju radi šverca droge i cigareta, ali i nezakonitog uticaja na sudske ishode u pojedinim predmetima radi novčane koristi.

Sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata u kojem roku će biti sproveden kod sudije za istragu koji će se dalje odrediti u odnosu na prijedlog SDT-a o određivanju pritvora – kazao je za Pobjedu advokat Stefan Jovanović.

Zadržavanje je određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike.

Branilac Miloša Medenice je saopštio da je postupak protiv njegovog klijenta označen tajnim zbog čega nije mogao iznositi više detalja vezano za ovaj slučaj.

Advokat Jovanović je naveo da se Medenica predao crnogorskim istražiteljima nakon što je u Beogradu okončao liječenje od bolesti zavisnosti.U prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim organima iz razloga što je bio na jednoj klinici za liječenje bolesti zavisnosti. Kada je završen proces liječenja, odlučio je da se stavi na raspolaganje pravosudnim organima – rekao je Jovanović.

On nije želio da odgovori na pitanje novinara da li je Miloš Medenica dogovorio predaju crnogorskim vlastima.

– Ono što mogu reći jeste da je on kupio avionsku kartu u jednom pravcu i došao – kazao je advokat Jovanović.

Medenica je uhapšen juče ujutro nakon što je avionom iz Beograda u 10.35 sati doputovao na aerodrom u Golubovcima gdje su ga sačekali policajci koji su ga sproveli do prostorija Specijalnog policijskog odjeljenja.

Za Medenicom je krajem aprila raspisana lokalna potraga, a potom i nacionalna potjernica pošto je bio nedostupan crnogorskim istražnim organima radi saslušanja na okolnosti stvaranja kriminalne organizacije, čiji je pripadnik, prema stavu SDT-a, i njegova majka Vesna Medenica, bivša predsjednica Vrhovnog suda.

Vesna Medenica je 17. aprila u kasnim večernjim satima spriječena da sa podgoričkog aerodroma otputuje za Beograd.

Ona je tada sprovedena u zgradu podgoričke policije gdje joj je, nakon višesatnog ispitivanja, narednog dana u zoru uručeno rješenje o lišenju slobode.

Istog dana uhapšeni su policajac Milorad Medenica, službenica Uprave carina i prihoda Ivana Kovačević, bivši fudbaler Luka Bakoč i Vasilije Petrović, sin vlasnika kompanije Cijevna komerc. Petrović je pušten da se brani sa slobode, a ostalima je određen pritvor koji je poslije isteka od 30 dana produžen za još dva mjeseca.

Osim njih, na listi osumnjičenih za pripadništvo u kriminalnoj organizaciji Miloša Medenice su i Marko Vučinić, Nikola Raičević, Marko Popović, Bojan Popović, Darko Lalović, Petar Milutinović i Radomir Raičević, kao i firma ,,Kopad kompani“ d.o.o. iz Nikšića.

Viši sud je prilikom produžavanja pritvora dijelu članstva ove kriminalne organizacije pojasnio da bi okrivljeni, ukoliko bi se našli na slobodi, ometali postupak uticanjem na saučesnike članova iste kriminalne organizacije koji još uvijek nijesu saslušani Marka Vučinića, Nikolu Raičevića i Miloša Medenicu.

Na spisku svjedoka koji bi se mogli naći na meti uticaja nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda su i sudije tog suda Branimir Femić, Rada Kovačević i Vesna Begović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Danas predstavljanje Agrobudžeta, vrijedan 75 miliona eura

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predstaviće danas Agrobudžet za ovu godinu, vrijedan oko 75 miliona …