Udarne vijesti

Izglasan rebalans; Damjanović: U budžetskoj rezervi svega 5,7 miliona

Skupština je sinoć usvojila izmjene i dopune Zakona o budžetu za ovu godinu, koje je podržao 41 poslanik parlamentarne većine. Protiv su bila šest poslanika Demokrata, dok drugi nijesu bili prisutni u sali prilikom glasanja.

Usvajanjem rebalansa budžeta spriječeno je kašnjenje isplate junskih plata, penzija i socijalnih davanja. Rebalans je predložen kako bi se preraspodjelila sredstva u okviru nove organizacione strukture Vlade koja ima 18 ministarstava. Izdaci budžeta rebalansom su uvećani za 60.000 eura.

Izmjene će stupiti na snagu danom objave u Službenom listu.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je tokom rasprave da je u tekućoj budžetskoj rezervi trenutno 5,7 miliona eura, kada se u to uračunaju obaveze koje su plaćene i one koje će se morati platiti. On je istakao da će od tog novca vjerovatno morati da se plati četiri miliona eura za put Meljine – Petijevići.

  • To će možda biti posao za nadležne organe. Vidjećemo – rekao je Damjanović, tokom rasprave o tehničkom rebalansu budžeta.

On je ranije saopštio da su sredstva iz budžetske rezerve u prethodnom periodu trošena nenamjenski, te da je za tri-četiri mjeseca potrošen novac namijenjen za dva ili možda tri kvartala ove godine.

Damjanović je najavio da postoji mogućnost da se smanje akcize na gorivo za dodatnih deset odsto.

Imamo četiri obračunska moguća perioda – došli smo do drugog, za treći ćemo vjerovatno ići sa varijantom još 10 odsto. To će biti prag koji imamo i upravo zbog toga je isprva išlo 40 odsto, da bi imali rezervu od 10 odsto, ako se desi ovo što se dešava – objasnio je Damjanović.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …