Crnogorska privreda na novosadskom sajmu. Primjetan napredak CG poljoprivrede

Novi Sad (Mediabiro) – Nakon dvogodišnje pauze usljed koronavirusa, Privredna komora Crne Gore (PKCG) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine predstavlja crnogorsku privredu na Novosadskom sajmu.

Nastup na Sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode, te pospješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Predsjednica Privredne komore Nina Drakić kazala je da Crna Gora ove godine ima 15 izlagača na štandu.

“Dvogodišnja pauza je pokazala da smo se svi negdje zaželjeli ovog načina uspostavljanja kontakata. Naši izlagači su jako zadovoljni učešćem na ovogodišnjem sajmu. O tome koliko imamo dobre i kvalitetne proizvode govore rezultati nagrada na sajmu. Za sada, za više od 60 proizvoda naši izlagači su dobili nagrade. Međutim, nijesu završene ocjene u svim kategorijama, tako da očekujemo još i bolje rezultate nego prethodnih godina”, navela je Drakić.

Dodala je da je primjetan napredak u poljoprivrednoj proizvodnji Crne Gore, kao i u onome što naša zemlja može da ponudi na tom planu.

“Vjerujemo da će to naići na odobravanje od strane kupaca i da ćemo taj plasman poboljšati u narednom periodu. Ovo je jedan od načina da prezentujemo ono što imamo, kako bi se još bolje pozicionirali” istakla je Drakić.

Kako je poručila, tržište Srbije je tradicionalno dobro izvodno tržište za proizvode iz Crne Gore, te stoga ovaj sajam smatra odličnom prilikom i za neke manje izlagače.

“Zahvaljujući Sajmu, oni imaju mogućnost da prezentuju svoje proizvode i nađu kanale za distribuiranje istih na tržištu Srbije”, zaključila je Drakić.

Kompanije koje svoju ponudu predstavljaju na Sajmu su: Plantaže 13.jul, MI Goranović, Martex,Diva voda, Meso promet, Montehum doo,Berdid Podgorica, Poljoprivredno gazdinstvo Bracanović, Veterinum,Tunik Doo, MM Ribarstvo i drugi.

Provjerite slična mjesta

U udesu stradao mladić

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.45 časova u Sutomoru, poginuo je I.J. …