Šćekić-Rajnke: SAD će nastaviti da podržava crnogorsko zdravstvo

Sjedinjene Američke Države nastaviće da pružaju podršku i budu konstruktivan partner na putu jačanja zdravstvenog sistema i svih servisa neophodnih za osnaživanje kapaciteta zdravstvene zaštite, zaključeno je na sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i američke ambasadorke u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Ministar Šćekić zahvalio je ambasadorki na pomoći koju je Vlada SAD-a uputila tokom pandemije koronavirusa posebno naglašavajući značaj Projekta jačanja nacionalnih kapaciteta COVID-19, čija je vrijednost 2,7 miliona dolara, a koju implementira Kancelarija SZO u Crnoj Gori.

”Ovaj, kao i mnogi drugi projekti kojim pomažate naš zdravstveni sistem potvrda su istinske i prijateljske namjere američkog naroda da zajedničkim naporima podignemo kvalitet pružanja zdravstvene zaštite i omogućimo građanima medicinske tretmane i usluge najvišeg nivoa” kazao je Šćekić.

On je podsjetio i na značaj PCR laboratorije u Beranama koja je takođe izraz pomoći američke ambasade, ali i naglasio važnost svih budućih projekata koji će unaprijediti zdravstveni sistem kako u infrastrukturnom tako i svakom drugom smislu.

”Posebno ćemo voditi brigu o svakom euru koji je uložen u razvoj zdravstvenog sistema i sa maksimalnom odgovornošću iskoristiti donirana sredstva. Želimo da pokažemo odgovornost prema našim građanima , ali i prema onima koji su našli za shodno da ulože sredstva za tu pomoć” poručio je Šćekić.

Ministar zdravlja upoznao je ambasadorku sa planovima i izazovima sa kojima se suočava sistem zdravstva.

Ambasadorka Rajnke čestitala je ministru imenovanje, zahvalila na otvorenosti i ukazanom povjerenju te iskazala jasnu i nedvosmislenu namjeru SAD-a da nastavi sa podrškom i pomoći Crnoj Gori kroz najprioritetnije oblasti.

Ona je podsjetila na težak period COVID pandemije koji je pogodio svijet i koji je jasno pokazao kako zajedništvo i sinergija nemaju alternativu te da samo udruženi, kako je kazala, možemo stati na kraj izazovima koji ne poznaju granice.

Provjerite slična mjesta

Zemljotres jačine 3,1 Rihters zatresao Nikšić

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 8.07 registrovao je zemljotres manje …