Udarne vijesti

Počeo dijalog socijalnih partnera oko djelimičnog ukidanja neradne nedjelje

U Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma danas je održan radni sastanak na temu neradne nedelje. Sastanku su prisustvovali predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Uprave za inspekcijske poslove, Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata Crne Gore.
Sastanak je protakao u konstruktivnom dijalogu, tokom kojeg su se mogli čuti svi opravdani razlozi i stavovi, kao i detaljni pro i kontra argumenti za uvođenje radne nedelje ili ostanak trenutnog zakonskog rješenja.
Sagovornici su pokazali visok stepen spremnosti nalaženja zajedničkog konsenzusa o ovom pitanju i stvaranju takvog modela koji će biti, s jedne strane na dobrobit privrede i dodatno je ojačati kako bi bila spremnija za nastupajuću turističku sezonu, a sa druge strane, radnicima se zaštitila njihova prava iz radnog odnosa, odnosno omogućilo pravo na dostojanstveni rad.
Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović apelovao je na sve učesnike današnjeg dijaloga da, do narednog sastanka pripreme detaljne analize i predloge konkretnih rješenja. Održavanje sastanka planirano je za narednu sedmicu.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …