Udarne vijesti

Optimalno rješenje za problem prebukiranosti OŠ “Oktoih”- prioritet u radu Ministarstva

Ministarstvo prosvjete je upoznato sa problemom prebukiranosti sa kojim se ovih dana suočavaju roditelji đaka prvaka i Uprava OŠ „Oktoih“ u Podgorici. Za predstojeću školsku godinu upisano je 170 učenika, dok njih 50 čeka proces testiranja.

Do sada je bilo moguće organizovati neometan proces nastave, jer su zbog epidemije koronavirusa, časovi bili skraćeni na 30 min, pa se i nastava u trećoj smjeni izvodila u vrijeme prilagođeno dnevnim aktivnostima djece.Svjesni smo zabrinutosti roditelja, jer vraćanje časova na trajanje od 45 minuta iziskuje održavanje nastave u trećoj smjeni do 20 časova.

Obaveza je Ministarstva prosvjete da svim budućim prvacima pruži mogućnost upisa i neometane kontinuirane nastave. Ministarstvo sa svojim resorima pomno prati situaciju i pokušavamo da nađemo rješenje koje će biti u isključivom interesu učenika. Proces rješavanja ovog problema je prioritet u radu Ministarstva. U skladu sa tim potrebno je da svi budu uključeni u prevazilaženje novonastale situacije, od roditelja, Uprave škole do stručnih službi Ministarstva, kako bi, vođeni istim ciljem, našli najoptimalnije rješenje.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Brodogradnja se vratila u Crnu Goru

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih …