Abazović se sastao sa Vučićem u Davosu. Ima jedan jako interesantan detalj

„Crna Gora ulaže maksimalne napore da se na Zapadnom Balkanu promoviše politika regionalne saradnje, pomirenja, suživota, bolje ekonomske povezanosti”, konstatovano je prilikom bilateralnog susreta predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Predsjednik Vlade Crne Gore istakao je da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom, te utemeljeni na ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge.

Predsjednik Vlade Abazović je istakao da je potrebno unaprijediti ekonomsku saradnju, prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih projektnih aktivnosti u oblasti energetike i infrastrukture.

Odnosi sa Srbijom za Vladu Crne Gore su prioritetni zbog čega smo spremni na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, naglasio je predsjednik Vlade Abazović.

Razgovarajući o regionalnim inicijativama i „Open Balkan”, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predsjednika Vlade Abazovića da prisustvuje Samitu pomenute Inicijative u Ohridu.

Sagovornici su razgovarali o unapređenju odnosa u energetskom i infrastrukturnom povezivanju dvije države, ali i regiona Zapadnog Balkana, kao i u oblasti turizma.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …