Udarne vijesti

Tješnja saradnja za podsticaj ulaganja

Ministar finansija mr Aleksandar Damjanović sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem, a razgovarali su o investicijama i mogućnostima za refinansiranje određenih infrastrukturnih projekata.
Mađarska je među najvećim investitorima u Crnoj Gori te je bilo riječi o dosadašnjim projektima u Crnoj Gori, uglavnom iz oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma.
Analizirane su mogućnosti potencijalnih ulaganja i ocijenjeno da je, pored infrastrukture, moguća tješnja saradnja u oblasti poljoprivrede, energetike, prehrambene industrije i turizma.
Tokom susreta, konstatovana je tradicionalno dobra politička i ekonomska saradnja dviju zemalja, koja je definisana i kroz sporazum o saradnji Privredne komore Crne Gore i Mađarske agencije za razvoj izvoza (HEPA).
Ministar Damjanović istakao je namjeru Vlade Crne Gore da podstakne privlačenje evropskih investicija, te da Mađarsku vidi kao partnera na tom putu.
Ambasador Mađarske istakao je da se njegova država zalaže za internacionalizaciju poslovanja mađarskih kompanija. On je naglasio da Crnu Goru, koja je već omiljena destinacija mađarskih kompanija u regionu, i ubuduće vidi kao ozbiljnog spoljnotrgovinskog partnera.
Sastanku je prisustvovao i Gergej Jakli, izvršni direktor Exim banke u Mađarskoj.
Ministar finansija i mađarski ambasador u Crnoj Gori su ocijenili da ima značajnog prostora da se unaprijedi saradnja, kao i da je potrebno što prije preći na konkretizaciju zajedničkih planova. Ukazano je da se bilateralni ekonomski pregovori efikasnije organizuju, zahvaljujući direktnoj avio-povezanosti Podgorice i Budimpešte.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Predsjedništvo URA podržalo potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

Predsjedništvo Građanskog pokreta URA podržava potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i smatra da je to …