Abazović-Kurti: Gradiće se put Rožaje-Peć i tunel put Plav-Dečane

Vlade dvije države u narednom periodu će biti posvećene razvoju infrastrukturnih projekata koji treba da poboljšaju komunikaciju, transport i trgovinu dvije države i utiču na njihov jači ekonomski razvoj“, konstatovao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović tokom bilateralnog susreta sa predsjednikom Vlade Republike Kosovo Aljbinom Kurtijem, na marginama Svjetskog ekonomskog Foruma u Davosu.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da se baziraju na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi.

Predsjednik Vlade Abazović istakao je da je Crna Gora posvećena svakom vidu regionalne saradnje, što je dokazala više puta do sada, prije svega kroz otvorenost dijaloga i dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama regiona.

Kontinuirano se ulažu napori kako bi nadogradnjom postojećih odnosa sa svim susjedima dali dodatan podstrek i otvorili nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi prosperitet regiona, naglasio je predsjednik Vlade Abazović.

Čestitajući izglasavanje 43. Vlade Crne Gore, predsjednik Vlade Republike Kosovo Aljbin Kurti naznačio je da dvije države treba da poboljšaju odnose kako bi se uvećala ekonomska aktiva dvije države.

Abazović i Kurti razgovarali su o infrastrukturnim projektima koji treba da povežu dvije države, a prije svega o rekonstrukciji ili izgradnji novog puta na dionici Rožaje-Peć, kao i izgradnji puta-tunela koji bi povezao Plav i Dečane.

Sagovornici su se saglasili da dvije države treba da jačaju svoje odnose u kontekstu regionalne stabilnosti i multilateralne saradnje.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …