Dačić: Crna Gora finansirana od Rusije kroz istoriju, a sad bi da Srbiji sole pamet

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić odgovorio je sinoć u emisiji “Hit Tvit” na TV Pink na izjave ministra inostranih poslova Ranka Krivokapića, koji je tražio od nadležnih organa Srbije da uklone sa veb sajta ambasade, u kojem su date osnovne informacije o Srbiji, dio iz istorije u kojem se “navode netačne informacije koje se tiču Crne Gore”.
Dačić je naveo ”da mi imamo dugu našu zajedničku istoriju i da je pitanje ko koga smatra Crnogorcem i ko koga smatra Srbinom”.

“Dolazim iz južne Srbije i u principu da je nas neko 1918. godine pitao, ne vjerujem da bi neko bio za to da se napravi Jugoslavija. U svakom slučaju nemoj samo da neko u Crnoj Gori misli da mi ležemo i budimo se mislima i tugom zato što su oni otišli, srećan im put”, rekao je Dačić.

Naveo je da se u Srbiji najbolje vidi da uopšte nije bitno ko je Srbin, a ko Crnogorac.

“A vlada Crne Gore neka radi kako misli da je najbolje. Mi mislimo da ona nije postupila korektno prema srpskim nacionalnim i državnim interesima, a i prema crnogorskim, kada je priznala Kosovo kao nezavisnu državu”, dodao je Dačić.

Komentarišući to što je Crna Gora uvela sankcije Rusiji, Dačić je rekao da su Crnogorci bili na budžetu Rusije kroz istoriju, ”a sada bi nama da sole pamet kako bi trebalo da se odnosimo prema Rusima”.

CdM

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …