Abazović stigao u Davos, sjutra sastanak sa predsjednicom MMF-a

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boravi u trodnevnoj posjeti Švajcarskoj, gdje će učestvovati na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma.

Više od 2.000 učesnika, uključujući globalne lidere iz biznisa, medija i civilnog društva, doprinijeće svojom stručnošću u preko 400 sesija. Forumu će prisustvovati i 300 javnih ličnosti, među kojima su šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, kao i ministri vanjskih poslova, privrede, finansija, trgovine, energetike, članovi G7 i G20. Tema skupa je „Istorija na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije“.

Predsjednik Vlade Abazović govoriće 25. maja na sesiji „Diplomatija i dijalog na Zapadnom Balkanu“, zajedno sa predsjednicima i premijerima država regiona, kao i ministrima vanjskih poslova, predstavnicima EU i brojnih međunarodnih organizacija.

Sjutra, 24. maja, premijer Abazović će imati prvi zakazani bilateralni susret sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinom Georgijevom.

Predsjednik Vlade Abazović prisustvovaće večeri koju organizuje domaćin i osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Švab, zajedno sa liderima iz svijeta politike, biznisa i nauke.

Na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, planiran je i niz bilateralnih susreta premijera Abazovića sa liderima država EU i regiona.

Provjerite slična mjesta

Zemljotres jačine 3,1 Rihters zatresao Nikšić

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 8.07 registrovao je zemljotres manje …